confessions

mekanajandasi

- Yazar -

  1. toplam entry 10
  2. takipçi 1
  3. puan 1591

eskimo

mekanajandasi
eskimolar alaska, kanada ve grönland içinde kalan kuzey kutup bölgesinin yerli halklarıdır. geçimlerini deniz canlılarını avlayarak ve tuzakla küçük kuşları yakalayarak sağlayan eskimolar, bir kuzgunun bir balina bedeninden dünyayı yarattığına inanırdı. eskimo inanışına göre sila, insan ruhundan doğal çevreye kadar her şeyde var olan temel bir güçtü. bazen bir gök ilahı olarak da görülürdü.

yahudi

mekanajandasi
sami soyundan gelen musevilik dinine mensup ırk. çok akıllıdırlar. asur-mısır-babil ve hristiyan avrupadan uğradıkları soykırımlara rağmen hala ayaktadırlar. karay türkleri de ilginç bir şekilde yahudilerdir.

kumpir

mekanajandasi
evde de yapılabilmesi bakımından en değer verdiğim yiyeceklerden biridir.

olmazsa olmaz malzemeler:

250 derece turbo fırın
ince kabuk patates
tereyağ
kaşar peyniri

patatesleri fırının orta bölümüne telin üzerine diziyoruz. fırını iki taraflı 250 dereceye ayarlayıp patatesleri yaklaşık 1 saat pişiriyoruz. piştiğini kontrol etmek için tırtıklı bir bıçağı patatese batırıyoruz. zorlanmadan girerse pişmiştir.

pişen patatesi bir bıçakla ikiye ayırıyoruz. 1 kaşık tereyağı ve bir avuç rendelenmiş yağlı kaşar peyniri ile bir çatal vasıtasıyla ezerek karıştırıyoruz. kaşar ve tereyağı patatesle iyice özleşince kumpirimiz en sade versiyonuyla yemeye hazırdır. isteğe göre tuz, rus salatası, ezme, sosis vs ekleyip kumpirin türünü kendiniz belirleyebilirsiniz.

afiyet olsun

pcr

mekanajandasi
yapılması zahmetli olan ve kontamine oldu mu, veya çalışmadı mı tekrar yapmanız gereken masraflı bir testtir. son yıllarda önemi oldukça artmıştır. dna'yı çoğaltmak için ısıya dayanıklı tag polimeraz enzimi kullanılmaktadır.

domuz eti

mekanajandasi
bir türlü ısınamadığım et türü. babadan, anneden, toplumdan görme müslümanım. beynimi kullanabildiğim için de yaklaşık 1500 yıllık kurallarla hayatımı yönetmiyorum. ki avrupa yüz yıllardır yiyor bunu, bir sorun göremedim kendilerinde. dolayısıyla manasız dini kuralları bir kenarda tutarak, iki kere nurnberg'de, bir kere prag'da bir kere de paris'de denedim. yok olmuyor ağa. tadını sevemiyorum.

interstellar

mekanajandasi
sinemada izlemediğim için pişman olduğum harika bir başyapıt. zamanın bükülebilmesi ve görelilik, kuantum gibi şeyleri biraz olsun anlayabilmemi sağlamıştır. filmin fantastik değil de bilimsel yasa ve teorilere göre kurgulanması büyük güzellik. hala 5-10 boyutlu evreni aklım almasa da fikir sahibi oldum sayesinde.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol