confessions

5udan8ilgiler

- Çömez -

  1. toplam entry 3
  2. takipçi 1
  3. puan 2238

lut gölü

5udan8ilgiler
İsrail ve Ürdün arasında sınır görevi görmektedir. Deniz seviyesinden yaklaşık 500 metre aşağıda bulunmakta olan bu göle araç ile ulaşırken, artan atmosfer basıncından ötürü kulaklarınızda ağrı hissedersiniz.
Gölün tuzluluk oranı yaklaşık olarak 35 % dir. Bu yüzden kaldırma kuvveti çok yüksek olan gölde yüzmeniz bir hayli zordur. Boğulmanız ise imkansız.
Lut peygamberin bu göl üzerinde yürüdüğü rivayet edilir kutsal kitaplarda. Zaten göl üzerinde yürüyememesi fiziken imkansızdır.
Ayrıca bu gölün çamuru cilde çok iyi gelmekte olup, bu çamurdan ve minerallerden elde edilen kozmetik ürünleri Ürdün'ün önemli bir ihracat kalemidir.
Muhakkak gidilip, görülmesi gereken bir yerdir.

tahran

5udan8ilgiler
İran'ın en büyük kenti ve başşehridir. İstanbul gibi çok kozmopolit bir yapısı vardır ve yaknındaki Karaj şehri ile bütünleşmiş durumdadır. Gün içerisinde şehrin nüfusu Karaj ve çevre ilçelerden çalışmak için gelen kişilerle beraber 21 milyonu geçer.

İnanılmaz bir trafik yoğunluğundan dolayı, şehir içinde ulaşım oldukça zordur. İstanbul trafiği bile, Tahranın tafiği ile boy ölçüşemez. Trafikte sadece 3,5 milyona yakın motorsiklet mevcutur (kayıtlı ve kayıtsız). Araçlarda kullanılan akaryakıt, ambargolar dolayısıyla rafinerilerde yapılmayan bakımlardan ötürü çok kalitesizdir. Bu yüzden şehirde inanılmaz bir hava kirliliği mevcuttur.

Şehir fiziksel ve sosyoekonomik açıdan ikiye bölünmüş durumdadır, şehrin tarihi kısımları ve iş merkezi güney bölümünde bulunurken, kuzey kesminde ise ekonomik düzeyi yüksek insanların yaşam alanları mevcuttur. Şehrin kuzeyinde belkide dünyanın hiçbiryerinde göremiyeceğiniz lükse sahip apartmanlar bulunmaktadır. Niavaran, Saadat-Abad,Tajrish,Valenjak gibi semtler muhakkak görülmeye değer yerlerdir.

Tahran'da çok sayıda İran Azeri'si yaşamaktadır ve İran ticaretinin büyük bir kesimini ellerinde tutmaktadırlar. Ülkedeki sosyoekonomik dengede bu şekilde sağlanmaktadır. Ekseriyetle İran Azerileri ticareti, Farslar ise bürokrasiyi yönetmektedirler.

Tahran tahmin edilenin aksine çok güvenli bir şehirdir ve an itibariyle türk havayoları İstanbuldan hergün 4 sefer yapmaktadır.

Fırsat bulunduğunda muhakkak görülmesi gereken bir başkenttir.

gse

5udan8ilgiler
bir açılımı da Ground Support Equipment'tir. Havalimanlarında kullanılan, bagaj çekiciler, yolcu merdivenleri, bagaj konveyörleri gse'nin temelini oluşturmaktadır. Bu konuda Fransa ve Amerika dünya talebinin büyük kısmını karşılamaktadır. Charlatte, TLD, Mulag, Taylor Dunn gibi firmalar belli başlı gse üreticisi firmalardır.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol