confessions

esrarikosikoko

- Yazar -

  1. toplam entry 11
  2. takipçi 2
  3. puan 2749

kanun hükmünde kararname

esrarikosikoko
normlar hiyerarşisinde kanuna eşdeğer hükümlerdir. çıkarma yetkisi bakanlar kuruluna verilmiştir. olağan dönemde çıkarılması için meclisin yetki kanunu gerekirken olağanüstü dönem kanun hükmünde kararnameleri, meclisin yetkisine ihtiyaç duymaksızın cumhurbaşkanı başkanlığında toplanan bakanlar kurulu tarafından çıkarılabilir.

ekinoks

esrarikosikoko
21 mart ve 23 eylül tarihlerinde gerçekleşen gece ve gündüzün eşitlenmesi durumudur. güneş ışınlarının ekvator'a dik vurması sonucunda aydınlanma çemberinin kutuplardan geçtiği an olarak da isimlendirilebilir.

bal porsuğu

esrarikosikoko
sansargiller ailesinin en yırtıcı olanıdır.bal porsukları hayvanlar aleminde cesaretleriyle, inatçılıklarıyla ve zorlu yaşam koşullarına dayanıklılıklarıyla ün salmışlardır. balı çok sevmektedir. ayrıca, iğnesi birçok hayvanı nakavt edecek arıların kovanına yaptığı baskınlarda zarar görmemesini sağlayan kalın derisi ile bu ismi almıştır.

asus

esrarikosikoko
tayvan merkezli bilgisayar üreticisidir. ismi, yunan mitolojisine göre bilim ve sanatın ilham kaynağı olduğuna inanılan ve kanatlı bir at olan pegasus'un son dört harfinden gelmektedir. firma, pazara sunduğu ürünlerde kalitesinin, yeniliğinin, gücünün ve yaratıcılığının üst düzeyde olduğunu bu varlık ile sembolize etmektedir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol