confessions

winnnnner

- Yazar -

  1. toplam entry 5
  2. takipçi 2
  3. puan 3027

ütopya

winnnnner
gerçek olmayan ya da olamayacak olan iyi toplum olarak kurgulanmış toplum düzenidir. platon'un devlet'i ile başlayan ütopyalar thomas moore'un ütopyası ile popülerlik kazanmıştır. ancak ütopyalar toplum gözünden kurgulanır. bu yüzden bireyin mutluluğu garanti değildir. yani ütopya o toplumdaki her bireyi tatmin eder diyemeyiz. mülksüzler isimli roman bunu en iyi biçimde ifade etmektedir.

diğer taraftan, gelecekteki toplumu olumsuz olarak kurgulayan romanlar da vardır. bunlar distopya olarak adlandırılır. huxley ya da orwell bu örneklerdendir. ayrıca, margaret atwood'un antilop ve flurya isimli kitabını şiddetle tavsiye ederim.

münih

winnnnner
bir buçuk milyona yakın nüfusu ile berlin ve hamburgdan sonra almanyanın en kalabalık üçüncü şehridir. 2015 yılında yapılan bir araştırmada almanyanın yaşam standardı en yüksek şehri seçilmiştir. ayrıca, içinde insanların sörf yaptığı küçük bir akarsu barındıran english garden isimli çok güzel bir botanik parkı vardır.

bilgi sözlük

winnnnner
her ne kadar teması göz yorucu olsa da içerik olarak diğer sözlüklerden daha farklı olmasını umarak giriş yaptığım sözlüktür. bu sözlükten en büyük beklentim, troller ve bağnazların burada barınamamasıdır.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol