confessions

istrian

- Yazar -

  1. toplam entry 6
  2. takipçi 1
  3. puan 3042

nişantaşı üniversitesi

istrian
tabela üniversitesi diye tabir edilen yeni nesil her mahalleye üniversite furyasının bir ürünüdür. öğrenci profili büyük ölçüde berkecanlardan oluşsa da büyük fonlarla beslendiğinden kaliteli bir laboratuar ve öğretim sunma olasılığı olan üniversitedir.

arnavutluk'ta da bu tarz oluşumların örneklerini görmek mümkündür. mesela ;

(bkz: ufo albania)

hacettepe universitesi nevruz olaylari

istrian
2015 yılı itibari ile ilişiğimin kesildiği okulumda çıkmış olaylardır. o kadar büyük bir bilgi kirliliği ile karşı karşıyayız ki bir başka haberde olaya kurabiye canavarını bile dahil edecekler diye korkuyorum.

çok sayıda bu tarz olaya şahit oldum üniversite yıllarım boyunca. 5 yıl beytepe kampüsü'nde yaşadım ve hayatımın en güzel yıllarını geçirdim diyebilirim. her iki tarafın da hatalı olduğu sayısız hareket ve şiddet olayı olduğunu söyleyebilirim. fakat olayların fitili bir kez ateşlendi mi her iki taraf da amansız bir şekilde olayın içinde buluyor kendini.

en üzücü tarafı da, hacettepe, odtü, bilkent gibi okullar ankara'da kurtarılmış bölge gibidirler. çok değerli bir üniversite ve bilim imkanı sunarlar. umarım böyle ilerici okullarda ve tabii ki diğer üniversitelerimizde de bu tarz gerici olaylar yaşanmaz ve üniversitede ne yapılması gerekiyorsa onunla meşgul oluruz. kampüs herkese yeter, tadını çıkarmalı.

edit: imla

sosyalist olduk

istrian
anlam kargaşası yaşadığı belli olan yazar arkadaşımızın beyanı. yukarıda saydıkların tek bir ideolojiye mal olabilecek maddeler değildir.

ayrıca olaya çok tekdüze yaklaşmışsın. günümüzde her türlü ideoloji, inanç, ülkü vesaire iç içe geçebilir. mesela milliyetçilik ve sosyalizm tarih boyunca halkları birleştirmek için aynı potada eritilmiş ve enstrüman olarak onlarca kez kullanılmıştır.

son söz; bakış açını geniş tutmanı ve bazen neo-klasik iktisadın istatistik mantığı ile arana mesafe koyup tekrar tekrar düşünmeni tavsiye ederim.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol