confessions

meaningless

- Yazar -

  1. toplam entry 35
  2. takipçi 1
  3. puan 45754

hümeyra

meaningless
mükemmelligin tarifi olan kadin. murathan mungan’in siirlerinden olusan ve hep yeni türkü’den dinledigimiz sarkilarin toplanip farkli kisilere okutuldugu "söz vermis sarkilar" albümünde dönmek adli sarkiyi okumus, tüyler ürpertmis sarkicidir.
asli’nin da sonradan söyledigi kördügüm sarkisinda ise apayri bir güzellik sunmus, dalga dalga saclari, sempatik kisiligi, oyunculugu ve sarkiciligiyla gönlümde yer etmis kadin.
fikret hakan’in eski esidir. babam ve oglum, avrupa yakasi disinda bircok tiyatro sahnesinde yer almistir.

das kabinett des doktor caligari

meaningless
sinemada alman ekspresyonizminin ilk örnegi. ilk korku filmidir. bu filmde bahsi gecen akimin özellikleri acik secik görülür. dekor asiri deforme edilmistir ve kostümler enfestir. isiklandirma korkutucu sekilde detaylandirilmistir. yamulmuyorsam yapim tarihi 1919dur. sanildiginin aksine nosferatu bu filmden sonra yapilmistir. onun yapim tarihi de 1922dir.

konuyla ilgili yapilan bir kolaj ise surdan görüntülenebilir:
http://www.deviantart.com/deviation/26608393/

natacha atlas

meaningless
ne me quitte pas yorumuyla fransa’yi sallamis melez kadin. mon amie la rose’u da mükemmel söyleyerek fransizlarin sevgisini kazanmistir.
burhan öcal’in groove alla turca albümünde burhan öcal’la birlikte jamaaladeen tacuma’ya vokal yapmistir ve bu albümün el nino sarkisinda büyülü tinilar cikarmistir.
zannedersem gectigimiz yil misirli ahmet ve mercan dede’yle birlikte istanbul’da sahneye de cikmisti.

björk

meaningless
geceleri herkes uyurken üzüm yiyip o mükemmel sarkilarini yazdigini söyleyen ilahe. birbirinden enfes kliplerinin ikisinde chris cunningham imzasi vardir.
son derece magrur, utangac, ürkek biridir. tek ve son filmi dancer in the dark’la gönüllere kazinmis bir masumiyeti göstermis, bu performansiyla cannes’da ödül almistir.
pagan poetry klibi dünya klip tarihine kazinmasi gereken kliplerdendir. yalniz bu klipte vücudunun her yerine taktigi piercinglerin bazilari kolpadir. dikkatli bakilirsa üstünde bir tül oldugu görülür.
özüne gelirsek, björk taptigim kadindir. sarkilari bana göre "hayat icin gerekli"dir. bir digeri icin (bkz: nina simone)

entry sonuna nokta koymak

meaningless
mesaj kutuma son derece küstahca buldugum silüeti asagida verilmis olan mesajlarin düsmesine son vermis eylem/süper olay/jübilesini tamamlamis kural

"nokta kullanmanız veya kullanmamanız gibi bir seçenek sunulmadı size burda.diğer sözlüklerdeki gibi değil maalesef.imla-noktalama ya uyuyoruz biz sözlük olarak.bir an önce düzeltin lütfen.yaptırımına maruz kalmak istemiyorsanız."

memoirs of a geisha

meaningless
cok kötü uyarlanmis film. kitabi okumayana bir sey kattigina inanmiyorum. kahramanlari ingilizce konusturduklari yetmiyor gibi kitaba sadik kalinmamistir bircok noktada.
bunun yaninda iki günde okunabilirligi olan roman. herkes okumali
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol