confessions

gregor hamza

- Yazar -

  1. toplam entry 22
  2. takipçi 1
  3. puan 3789

recep tayyip erdoğan

gregor hamza
güzelim istanbul’u bu hale getirdikten, bu hale getirilmesine göz yumduktan sonra hiçbir çılgın projesi, tıp, eğitim ve sağlıkta yapacağı hiçbir devrim, ülkeyi dünyanın en hızlı büyüyen bilmem kaçıncı ekonomisi haline getirmesi falan umurumda olmayacak sabık başbakan, yeni cumhurbaşkanı.

git gide artan nüfusu, bu nüfusa paralel olarak artan araç sayısı ve trafik çilesi, gürültüsü patırtısı, pıtrak gibi çoğalan avm, rezidans, sözde yaşam merkezleri ve gökyüzüne yarrak gibi yükselen çirkinlik abidesi kuleleriyle istanbul artık bir kaos kenti. burda yaşamak artık bir kabus çoğu insan için ve bunun sorumluları (sivil - siyasetçi her kimse) müstehaklarını bulurlar umarım.

edinburgh

gregor hamza
görmeyi en çok istediğim avrupa kentlerinden biri. televizyonda izlediğim kadarıyla doğal ve tarihi güzellikler iç içe. şehir planlaması muntazam ve tarihi dokuyla uyumlu. insanları uygar, havası temiz, kültür sanat faaliyetleri had safhada. daha ne olsun.

nurullah ataç

gregor hamza
öz türkçe, lise edebiyat kitapları, kelimeler, nokta, virgül, falan filan...

can yayınlarından çıkan ’’okuruma mektuplar’’ kitabının hiçbir yerinde nurullah olan adının telaffuz edilmemesi,konur ertop’un yazdığı önsözde bile kendisinden hep ’’ataç’’ diye bahsedilmesi fena halde dikkatimi çekmiştir.

acaba nurullah adının arapça bir kelime olmasından mı kaynaklanmıştır bu durum? nurullah adındaki nur ve allah kelimeleri mi bazı insanları rahatsız etmiştir? kafamda deli sorular...

not: neyse ki kitabın yky’dan çıkan baskılarında böyle bir ucubelik söz konusu değildir.

ismet özel

gregor hamza
’’ismet özel derin bir adam’’: bu pek çok ismet özel okurunun anladığı bir gerçek.

’’ismet özel çok derin ve özel bir adam’’: bu ise ancak kendi içinde derinleşip mesafe kateden ismet özel okurlarının zamanla anlayabilecekleri bir gerçek.

lady gaga

gregor hamza
korkunç bir insan. televizyondaki canlı ve hareketli görüntüsünü geçtim, bir gazetedeki fotoğrafı bile beni korkutuyor.

lady gaga denen mahluku her gördüğümde yanlışta ısrar etmenin ürkütücülüğü içimi sarıyor. yanlışın kollektif ve kitlesel bir hal almasının dehşetini yaşıyorum.

hangi peygamber, hangi filozof ya da hangi hangi sanatçı bu yaşam biçimini bize öğütlemiş?

murat menteş

gregor hamza
’’ruhi mücerret’’le külliyatına giriş yaptığım yazar. güzel cümleleri, ilginç benzetmeleri var; şüphesiz ki çok yetenekli ama orhan pamuk nasıl ki kitaplarını ingilizceye kolay çevrilebiliecek bir türkçeyle yazıyorsa murat menteşte de ’’çok satma’’ kaygısı var sanki. dikkatli bir okur menteş’in türkiye’deki islamcılar ve anti islamcılara eşit mesafede durmaya özen gösterdiğini ve ne şiş yansın ne kebap mantalitesinde olduğunu görebilir. savaşlara, zulme, yoksulluğa, ve dünyadaki acılara samimi bir duyarlılık göremedim ayrıca murat menteş’te.

taksim gezi parkı direnişi

gregor hamza
masum bir çevre ve hak arama eylemi olarak başlayan ama daha sonra ulusalcı-kemalist-darbeci bir konsorsiyum tarafından ele geçirilip amacından saptırılan direniş.

çarşı grubunun darbeye teşebbüs ettiğine inanmam, inanamam. küçücük bir taraftar grubu hakkında böyle abuk sabuk iddialar hiç inandırıcı değil. şahsen ak parti’ye oy verdiğim halde git gide soğuyorum hükümetin bu icraatlarından. bence hükümet bir güç zehirlenmesi yaşıyor. 2015 seçimlerinde 7-8 puanlık bir oy kaybı yaşasa üzülmem.

bilgi sözlük

gregor hamza
’’entrylerim’’ butonuna basınca entrylerimi göremediğim sözlük. ee nasıl anlayacağım kaç entry yazdığımı ya da düzeltmek istediğim entryleri düzeltmeyi? ayrıca sözlükte şu anda kimlerin online olduğunu göremiyor muyuz? kafamda deli sorular...

aşk dediğin

gregor hamza
bana:

aşk dediğin laftır derler sakın kanma onlara
yalnız sevilmekle kalma bir de sevmeyi ara
çok çabuk geçer bu günler, çevren boşalır sonra
aşk dediğin laftır diyen gider karşımdan.

şeklindeki şarkı sözlerini hatırlatmış başlık.

bilgi sözlük

gregor hamza
varlığından bu gün haberdar olup üye olduğum nekrofili görünümlü sözlük. hiç değilse 3-4 kişilik bir ’’okur kitlem’’ olursa sözlüğün bu haline aldırış etmeden bol bol yazarım. ben zaten huzur arıyorum, macera değil.
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol