confessions

sherbethly

- Yazar -

  1. toplam entry 38
  2. takipçi 1
  3. puan 4894

numan kurtulmuş

sherbethly
bundan on sene kadar önce milli görüşçüyken, izmirde yaptığı bir konuşmada ’mozartın zart senfonisinin zort konçertosu’ şeklinde bir ifade kullanarak, batı müziğiyle aklınca alay ettiğine şahit olmuştum. zaten o gün notunu vermiştim kendisinin! şimdilerde; rahmetli erbakan hocanın tabiriyle ’büyülenmişler’ taifesine dahil olmuştur.

klozet müslümanı

sherbethly
haddizatında evvelden mücahid iken sonradan müteahhid olan, ganimeti elin keferesinden değil de muhammed ümmetinden toplayanlar için ’klozet müslümanı’ tabiri çok hafif kalır, hatta bu tabir böyleleri için iltifattır!

tesavi

sherbethly
iki şeyin birbirine denk olması. birbirine müsavi ve misil olmak. iki taraf da aynı ve bir derecede bulunmak (tesâvi-i tarafeyn de denir).mesela iktisatta arz ve talebin kesişme noktası ifade ederken kullanılır.

kutlu doğum haftası

sherbethly
klozet müslümanlarının ufak beyinlerinin mahsülü olan, islamiyetle uzaktan yakından alakası olmayan, islam coğrafyasında sadece t.c. sınırları içinde kutlanan uyduruk hafta. peygamber efendimiz 12 rebiülevvel tarihinde doğmuş ama yeni yetme veledlerin çoğu bunu bilmiyor, mevlüd kandilini kutlu doğum haftası sanıyorlar. merak ediyorum hristiyan kardeşlerimiz de bize yaranmak için neden hz. isanın mevlüdünü hicri takvime göre kutlamazlar? 28 şubatta sincanda tanklar yürüdü, 27 nisanda e-muhtıra yayınlandı ama üçüncüsünde ne olur bilemem (herşeyi allahtan bilmek lazım, kulun kafası çalışmıyorsa allah ona ne yapsın?).

iskilipli atıf hoca

sherbethly
"yanımıza gelmek varken, neden savunma karalamayla uğraşıyorsun ey atıf" diye peygamber efendimiz tarafından yanına çağrılan insandır mamafih kel ali’nin verdiği idam kararını normal karşılamak icap eder. kanımca hakim koltuğunda kel ali değil de hz. ömer de olsa aynı kararı verirdi zira emir büyük yerden.
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol