gece verilen şehirlerarası otobüs molası

zywiec
özellikle öğrencilikte yapılan uzun otobüs yolculuklarında size yaşadığınızı hissettiren 10 dakikadır. muavinin mikrofonu ağzına sokup yaptığı anonsu duyunca horul horul uyuyanlara imrenerek otobüsten inersiniz. uykusuzluğa bir de gece ayazı eklenince bünye tam anlamıyla mala döner. bu gibi durumlarda mola yerinin bayat çayı ile bir dal sigara yakılması tavsiye olunur.

criminalwhiterabbit
Tam uykunun en tatlı yerinde o ışıklar açılır muavin konuşur. İllet eder insanı. Hava genelde buz gibidir. İnersin mola yeri insanlar falan tuhaf gelir gözüne. Sevilmez.
onhaka
gece yapılan otobüs yolculuklarının olmazsa olmazı. sizi bilmem ama ben seviyorum. memlekete otobüsle giderken verdiğimiz molaların toplamında uçak memlekete direkt varmış oluyor ama olsun. hayat sevince güzel.
dilaramgg
cok seviyorum nedense. gece olmus, otobus durmus, sen merdivenlerden yavasca iniyosun ruzgar suratina degiyo. hafiften bir usume geliyor ama tatli bir usume.
hayatimi sorguladigim yerlerden biridir bi de. otobuslerde cok karar aldim. biraz fazla mi anlam yukluyorum ne acaba
broze
Oturup çorba içip serin havada kendime gelmeyi sevdiğim moladır. İnsanlar uyuyor olur. Herkes uyurken daha da güzel ve sakin.
yastikkirlenti
Yarı uyanık tuvaleti bulmaya çalışırsın. karnın acıkır bişey yesen uykun acılır. Sigara içen amcaların dumanından otobüs bulunmaz. Ne illet bişey gece yolculuğu.
selluka
artık ayakkabıya sığmayan şişmiş ayaklarla, zamanla yarışan insanları izlemek, onların koşuşturmalarını gözlemlemek, sakince sigara içtiğinizi düşünürken aslında o çerçevenin içinde kendinizin de olduğunuzu anlamak.
burada ne işim var kısmına geçmek istemiyorum...
zamazingoza
Ağzında üç avuç çamurla sigarandan gırtlağını yakmayacak şekilde duman almaya çalışırken dünyanın en kötü çayını yudumlamaya çalışırsın. Bir de otobüste uyuyamayan insanlar nedense tam dalarken bu molalar verilir ve o uyku o insan için bir hayaldir artık.
gregostertag00
Gece yolculuklarının en beklenen anı.

En azından 10-15 yıla kadar öyleydi. Şimdi insan soymaya hazırlanan özensiz yiyeceklerin, umursamaz suratları durağı oldu sanki.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol