another brick in the wall

ithilquessir
roger waters artik pink floyd’u iyice tekeline almaya basladigi siralarda grubun dagilmadan once zirve yaptigi zamanlarda waters’in kendisi tarafindan yazilmis ve bestelenmis olaganustu sarki. tam anlamiyla tadir edebilmek icin belirli bir yas ve tecrube gerekmektedir.

duvar fikri ilk defa waters’in aklina bir konser sirasinda on siradan bir sehircinin sahneye sise atmasiyla gelmistir. konser bitiminde bir dahaki performansta sahirciyle arasina bir duvar cekmek istedigini soylemistir. daha sonra gelisen felsefe sudur.

insanlar acik saf ve durust dogarlar, bir bebek haliyle butun duygularini disariya yansitir ve disarida olan biten her seyi kendi bellegine alir. zaman cekilen aci ve hissedilen baski o durustlugu ve acikligi bozar, insan yedigi her kazikla beraber asagilik duygusu tavan yapmis ilk okul hocalariyla cevresine bir duvar ormeye baslar, basindan gecen her felaket, her yeni ihanet yeni bir tugla olusturur.

taa ki icerideki cocuk disaridaki isigi goremeyinceye kadar. duvar guzel olmustur, ama kisinin benligi iceride kalir. artik disariya sergilenen bir ettir, posadir.

"hepiniz sadece baska bir tuglasiniz!" sozunun mukkemmelliginin temeli iki anlama gelmesinden kaynaklanir. birincisi yukarida anlattigim felsefi duvari olusturan etkenlerdir. ikinci elestri ise tuglalarin sert ve kati formu, neredeyse olculmus, sikici koseli sekli ve hepsinin birbirine benzemesidir.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol