affiliateş

ederleziavela
300 spartalı’da, persleri thermopylae gecitinin arkasına yonlendirerek kral leonidas’a ihanet eden hafif quasimodo’yu anımsatan yunanlı karakter.


efliyates diye okunur.

nedir abi milletin bu tip ucubelerden cektigi ?

yuzuklerin efendisine bakıyoruz, orada da gollum ibnesi var.


yazarın tespiti:


film boyunca kral leonidas’tan cok saglam iki ayar yemi$tir ki, bu durumu kompleks yapıp ıhanet etmesi gayet normal, zira sozlukte dahi ayar yiyen yazar arkadaslarımızın akabinde sol frame’in nasıl a. koyduklarını gozlemliyoruz.

(bkz: insan psikoljisi)

bu ucube savasmak ister ve kral leonidas’a talebını iletir.


ayar 1:

affiliates: izin verin kralım sava$arak babamın adını onurlandırayım

leonidas: zırhını kaldırabildigin kadar kaldır affiliates

affiliates: kalkmıyor amk,

leonidas: baban seni guzel egitmis ama yeterlı degılsın

affiliates: izin verin kralım cok pers oldurebilirim, hayt huyt, obarak

leonidas: bak allan ucubesi, baban sana bizim phalanx’ımız nasıl ı$ler ogretmedi mi ?

affiliates: ama kralım

leonidas: kralının am.koyim sana bır sey olmasın! bizler gecilmesi zor, ust duzey bir birligiz, her spartalı solundaki adamı enseden, baldıra kadar kalkanı ile korur affiliates, anladın mı? enseden baldıra kadar (!) eger kucucuk bir acıklık verırsek phalanx yalan olur bende senın gotunu keserim.

affiliates: dogan gorunumlu sahin gibi duruyor olabılırım ama, anam avradım olsun sava$abilirim

leonidas: uzgunum dostum, eger yunanıstan’ın basarısı icin yardımcı olmak ıstıyorsan olulerı topla, yaralılara su ver, kısaca meydancı ol sen yarram!

ayar 2:

affiliates, perslere ates gecitlerinin arkasına giden keci yolunu gosterir ve spartalıların cevresinin sarılmasını saglar.bunun uzerinde pers kralı ve ordusu bir avuc spartalının cevresini sarar ve leonidas’a ahkam keserler.

pers elcisı: kral leonidas, bu tradejiyi tam bir kahramanlıga cevırdınız, sizi kutluyorum ama tanrısal kralımız bagıslayıcıdır, eli acıktır, comerttir.eger tanrısal kralımızın onunde diz cokerseniz sparta pers ımparatorlugunun himayesi altına gırecek ve eskısınden daha guclu, daha zengin olcakatır.ayrıca kral leonidas, pers ordularının generalı olarak tum dunyaya hukmetmemıze onculuk yapabılır ve adınızı tarıhe yazdırabilirsiniz.

leonidas: telefonla joker hakkı mı kullanabilir miyim ?

affiliates : leonidas mantıgını kullan, adamlarını dusun, yunanıstanı dusun lutfen diz cok, tanrısal kral kserkses’in onunde egil ve catalını goster.

leonidas: (bkz: sen affiliates ömur boyu ya$ayasın )

affiliates : nerde o gunler " leo " ? kserkses’ın bana ayarladıgı karıları gorsen olmek istemezsin yarram.ha unutmadan " leo " senin karı polikikacılara veriyormus.

leonidas: ibnelik yapma affiliates


neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol