zekayi cinsiyete bağlayan zihniyet

31subat
hakli oldugunu bilimsel gerekcelerle haykiran bir zihniyettir ve aksini iddia eden disi taifesini de yine bilimsellige davet etmektedir. "ben rastlamadim, bana denk gelmiyo ya bunlar" turunden cumleler ve "ayh inanmiyoruuuoooaaaam olur muooaa oyle yaaa" seklindeki cigliklar bilimin actigi izi ortmeye yetmeyecektir.
kadin doga anadir, doganin kendisidir, iste o yuzden surekli dogayi taklit eder. kelebek gibi kupeler, yilan gibi kolyeler takar, ceylan ayagi gibi topuklu ayakkabilar kullanir. bunu yapmasini ona dogasi emretmistir. oysa erkek uretir ve dogayi sekillendirir. yuzyillardir aynidir.
evrim yasasi geregi kullanilan organlarin daha fazla gelistigi bir gercektir. ki bu iyi antrenman yapmis bir takimla antrenman yapmamis bir takim arasindaki farkla da anlatilabilir. erkek surekli zihnini kazanmak, elde etmek, avlamakla mesgul etmistir. iste o yuzden daha zekidir. kadinsa sadece varolani tuketmek, dogayi taklit etmekle zaman harcar. yalnizca iki sey uretme kabiliyeti vardir: insan ve sorun.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol