ygs'ye gireceklere tavsiyeler

profesyonelogrenci
boşuna heyecanlanmana gerek yok. en önemlisi bu. neden olduğunu da söyleyeyim.
kaç soru var bilmiyorum atıyorum sen normalde 100 net yapıyorsan sınavda 50 net yapacak değilsin. artıp azalabilir ama aynı bantta seyredeceği kesin. ha dersen ki benim o 1 soruya da ihtiyacım var. hayır yok. çevren sana bunu ders çalış diye empoze etti şimdi gerçekleri söyleme vakti kimsenin o 1 soruya ihtiyacı yok.

*sınav yerine daha önce bakmış olman sınav günü gittiğin zaman senin için artık yeni bir yer olmadığı için heyecanını azaltır. hem de sınav günü sorunsuz sınavına başlarsın. bunu kesinlikle öneriyorum.
*son bir iki gün bu konuyu arkadaşlarla konuşma. sınav evet he deyin geç. bunun hakkında uzun sohbetler sadece sana heyecan ve gereksiz gazlanmışlık olarak dönecek. ne dedik. heyecana gerek yok.
*hatta sınava girecekken bile etrafta ağlayan ben napıcam diyen kalabalığı göreceksin. onları da boşver. sen kendine bak.
*çalışmadıysan çalışmadın, çalıştıysan ne mutlu. ama çalışkan insanlarda bile ben çalışmadım üzüntüsünü göreceksin. o yüzden sen de yeteri kadar çalışmış ama kendine haksızlık ediyor olabilirsin bunu düşün.
*ya düşük yaparsam diye kasma. normalde yaptığın neti yapamaman için über bişey başına gelmiş olmalı. mantıksız yani. hem düşük yapsan da çevrene heyecan yaptım dersin olur biter. kendin üzüleceksen de takılacak bi tarafı yok kendini üzme.
*son gün ders çalışılır mı deme çalışılır. beynin bir ders çalışma rutini var. açıp konu tekrarı yapmana gerek yok en azından alakalı dersten 3 5 soru çöz nöronların paslanmasın. yoksa ilk bikaç soruya bakarken afallarsın.

***ekstra olarak
aman zihin açıyormus aman bu okunmuş diye beslenme düzenini değiştirme. allerjin mi vardır vucudun ne tepki verir belli olmaz. heyecan yapmamaktan sonraki en önemli konu budur bence. bi ishal oldun mu bittin. miden ağrısa verimin düşer. en basitiyle karnın guruldar sen de sınava başkaları duyacak stresiyle girersin. bir çok şeye davetiye çıkarır. bu riski alma.

aklıma gelen bunlar. zaten bir milyon tane de bulursun böyle tavsiye. sen heyecan yapma elinden geleni yap yeter. kimse ordan aldığı puana göre yaşamıyor hayatını. sınav sadece bir basamak. bunu unutma.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol