confessions

samanyolu

- Uçurulmuş -

  1. toplam entry 22
  2. takipçi 1
  3. puan 1626

tiktok

samanyolu
Tiktok yapısı itibariyle sosyal bir ağ olduğu için etkileşim çok yüksek. İnanlar kendi arasında içerik yöntemleri dahi geliştirmiş.Hemen her konuda bir dil ve lügat olduğu gibi tiktok için de gelişen bir sözlük dili oluşmuş.

petek temizliği

samanyolu
bilindiği üzere petekler kapalı devre çalışmaktadır. buna bağlı olarak yıllarca aynı su tesisat içerisinde pas, kireç, tortu ve çamurlaşma oluşmaktadır. buna bağlı olarak daha önce gayet iyi ısınan petek ısınmamaya başlar. petek gözenekleri bu yüzden tıkanır ve ısı kaybı meydana gelir. bu yüzden kış aylarında kombi keyfini çıkarmak için, peteklerin temiz olması gerekir.

wetransfer

samanyolu
Bilgisayar ile aranızın çok iyi olmasına gerek yok. Bilgisayarda belirli sayfalara girmeyi ve kullanmayı biliyorsanız WeTransfer aracını kullanabilmek için yeterli seviyedesiniz demektir. WeTransfer web sayfasına girdiğinizde dosya gönderme alanı, alıcı e-posta adresi ve gönderici e-posta adresleri yer almaktadır.Burada ki bilgileri ve dosya ekleme alanlarını maksimum bir – iki dakika içerisinde halledebilir ve dosyanın hızlı, güvenli bir şekilde karşı tarafa iletilmesini sağlayabilirsiniz.WeTransfer aracında dosyalar en hızlı şekilde iletilirken, iletilmesi sonrasında ise gönderici ve alıcı e-posta adreslerine de gerekli bilgilendirmeler yapılmaktadır.

mobil onay

samanyolu
instagram kullanıcılarının yeni hesap veya yan hesap açmak istemeleri halinde yeni bir telefon numarasına ihtiyaç duyacaklardır. bu durumda yeni bir telefon numarasına gelecek olan instagram mobil onay koduna ihtiyaç duyacaksınız.

havalimanı iş ilanları

samanyolu
havalimanı personel alımı hakkında bir çok insan araştırma yapmaktadır. yeni bir açıklama ile sonunda havalanına kaç personel alımı yapılacağı netleştirildi.havalimanı iş ilanları için toplamda 225 bin personel alımı yapılacağı duyuruldu.

horon ekibi

samanyolu
horon, doğu karadeniz bölgesi'nde oynanılan geleneksel halk danslarının genel adıdır. ordu, samsun, giresun, trabzon, rize, artvin, gümüşhane, bayburt'un aydıntepe ilçesi, erzurum'un ispir ilçesi, ve doğu karadeniz'den göçenlerden dolayı sakarya'da oynanan çevik hareketli oyunlardır. organizasyonları; kemençe eşliğinde karadeniz oyunları ile renklendiren, genelde profesyonel dansçılardan oluşan ekiplerdir.

isveç şurubu

samanyolu
isveç şurubu (swedish bitters): içeriğinde 49 farklı bitki ve bitki kökünün, alkolle karışımıdır. isveç şurubu çok acı, eski ve geleneksel bir iksirdir.günümüzde kilo vermek için kullanılan bu karışım oysa ki 15.yüzyılda farklı hastalıkların tedavisi ve sindirim sistemine olan olumlu etkisi için kullanılmıştır. isveç iksiri adının aksine isveçli olmayan, isviçreli bilim insanı dr. philippus paracelsus tarafından yapılmıştır. 15. yüzyılın başlarında ortaya çıkan bu karışımın üzerinde çalışmalar sürekli güncellenmiştir.

dr. klaus samst ve dr. urban hjärne 18.yüzyıla gelindiğinde bu tonik ile ilgili geliştirmeler ve değişiklikler yaptılar. isveç şurubu günümüzde oldukça popüler olmuş durumda, bu popülerliği sağlayan avustralya insanı bitki uzmanı maria treben'dir.

sismik izolatör sistemi

samanyolu
Binayı depreme daha dayanıklı kılmak için geliştirilmiş sistemdir sismik izolatör. Ev alırken ya da ev kiralarken muhakkak bu binanın sisimik izolatörü var mı diye ve binanın kemik yapısı uygun mu diye araştırılması gerekiyor. Dolapları güzel fayansları hoş diye ev almayacaksınız. Akılcı tercihler yapmalısınız.

celal şengör

samanyolu
ilber ortaylı ile bir programında kütüphane görevlisi kızın güzel bacaklarından bahsetmiş olması aklımdan çıkmıyor. Her ne kadar vermek istediği mesaj bacaktan çok bilime yatırım yapın demek olsa da o anda yaşanılan şok bir başka etki uyandırıyor.

wuhan virüsü

samanyolu
Korona virüstür kendisi. Diğer ismiyle de Covid-19. Çin'in Wuhan kentinden alır ismini zira ilk orada ortaya çıktı ve can almaya başladı. Ülke ülke gezdi ve uğramadık ülke bırakmadı, can aldı ve almaya devam ediyor. Bizleri ise maske ve mesafe ile yaşamaya mecbur kıldı. Bakalım daha ne kadar sürecek..
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol