confessions

hello hello bye

- Yazar

  1. toplam entry 12
  2. takipçi 0
  3. puan 1001

ah ananın sopası

hello hello bye
eski adıyla "ah ana hanım ana" yeni adıyla "ah ana" adlı tv dizisindeki baş karakter ah ana'nın elinden hiç düşürmediği sopadır. mesela köpeksiz köyde değneksiz gezmek. ama bu tam tersi köpekli köyde değnekli gezmek.

bu arada baş karakter ah ana'yı beyhan saran canlandırmaktadır.

ah ana

hello hello bye
Ah Ana 1988-1990 tarihleri arasında hafta arası her gün yayınlanan öğleden sonra programı içinde haftalık olarak yayınlanmıştır. Dizi köy hayatını konu alan bir komedi-sitcom-dram dizidir. Dizinin senaryosunu ünlü şair-yazar Hasan Vasfi Uçkan yazmıştır. yönetmenliğini ise Tarık Alpagut yapmıştır. Dizide Başrolde Beyhan Saran, Halil İbrahim Kalaycıoğlu, Erol Kardeseci, Alpay İzbırak, Nurtekin Odabaşı, Jale Aylanç ve Hülya Gülşen Irmak oynamıştır. Dizinin İlk 79 bölümünü TRT kendi sitelerinde restore ettikten sonra yayınlamıştır. Youtube'de ise ilk 79 bölüm ve 86. bölüm vardır. Dizinin toplamda kaç bölümden oluştuğu henüz hiç kimse tarafından bilinmiyor. 1. bölüm ile 26. bölüm arası dizinin adı "Ah Ana Hanım Ana" idi. Ama dizinin 27. bölümden itibaren dizinin adı TRT tarafından "Ah Ana" olarak değiştirilmiştir.

Dizi konusu; Ankara'da inşaatlarda gece gündüz demeden kar kış demeden yaz sıcağı demeden son bahar soğuğu demeden çalışıp çabalayıp didinip sevdiği kız sultan ile evlenmek için başlık parası biriktiren haydar bankadan biriktirdiği paraları çekip otobüs ile köyüne (Çakmakçayır'a) döner. Haydar, babası osman ve annesi necibe ile göçük ömerden kızı sultanı istemeye giderler. Fakat göçük ömer onlardan daha fazla para istemektedir. Faizin faizi, analık hakkı, babalık hakkı, süt hakkı, başlık parası derken çok ama çok para istemektedir. Haydarın babası osman efendi göçük ömere biz sana daha fazla para veremeyeceğiz der. Ve de bunun üzerine göçük ömer kızı sultanı haydara vermez. Öte yandan kapıyı dinleyen sultan babası göçük ömerin sesini işitir sultan çok ama çok üzülür ve de sultan çareyi halası ah ana'ya gitmekte bulur. Ah ana yeğeni sultanı her bir konuda destekler. Ah ana sultana bu gün burada kal bu konuyu yarın düşünürüz der. Ama sultan ah anayı dinlemez ah ana'nın söyledikleri sultanın bir kulağından giriverir bir kulağından çıkıverir. Öte yandan ertesi gün ise sultan sabaha karşı halası ah ana'nın evinden kimselere haber vermeden habersizce kaçar ve de haydar ile birlikte köyden gizlice kaçıp ankara'ya giderler. Bunun sonucunda göçük ömer ise sultanı ah ana'nın kaçırttığını düşünerek hem haydar ve sultanı aramaya ankara'ya gider hem de başta ah ana olmak üzere haydar ve ailesini jandarma karakoluna yalan söyleyerek ve de olayları çarpıtarak şikayet eder ve de bunun üzerine olaylar hızlıca gelişir.

Ayrıca dizi Ankara'nın Gölbaşı İlçesindeki Taşpınar köyünde çekilmiştir. Şimdilerde ise dizinin çekildiği Taşpınar köyü artık bir mahalle olmuştur.

Oyuncular kadrosu ve karakterler
Beyhan Saran (Ah Ana)
Erol Kardeseci (Göçük Ömer)
Halil İbrahim Kalaycıoğlu (Haydar)
Alpay İzbırak (Haydar'ın Babası Osman)
Nurtekin Odabaşı (Köyün Muhtarı Halil Efendi)
Jale Aylanç (Köyün Muhtarı Halil Efendi'nin Karısı Huriye)
Oya Çekiç (Haydar'ın Annesi Necibe)
Hülya Gülşen Irmak (Sebile)
Soner Ağın (Sebile'nin Babası Çeyrek Hasan)
Mehmet Atay (Berber Eyüp)
Koray Ergun (Kahveci Kadir)
Altan Erkekli (Şerif)
Cezmi Baskın (Mehmet Nuri)
Tansu Aytar (Korucu Bekçi Yusuf Efendi)
Turgut Okutman (Dan Dun İsmet)
Turgut Sarıgöl (Kır Hasan)
Şebnem Gürsoy (Dilber)
Deniz Baytaş (Ah Ana'nın Kızı Gülser Öğretmen)
Eylül Tunçay (Sultan)

ben olsaydım

hello hello bye
Ben Olsaydım, 1991 yılında TRT 1'de yayımlanan komedi türündeki Türk televizyon dizisidir. Dizide her bölümlerde farklı meslekten birini canlandıran Saffet (Gazanfer Özcan) bu dizide şakacı ve de muzip bir tipe bürünüyor. Dizinin yönetmenliğini, yapımcılığını Uğur Erkır yapmıştır. Dizinin senaristliğini ise Uğur Erkır'ın sahibi olduğu STR Film'in senaryo grubu (STR Film Senaryo Grubu) yazmıştır. Başrolde Gazanfer Özcan, Gönül Ülkü, Hadi Çaman, Saltuk Kaplangı, Doğu Erkan, Cengiz Keskinkılıç, Osman Gidişoğlu, Erdoğan Dikmen ve Aliye Tölak oynamıştır. Dizi Türkiye'deki sitcom çalışmalarının öncülerinden sayılır. Dizi, 19 Ağustos 1991 tarihinde yayımlanan 13. bölümü ile sona ermiştir Youtube'de ise sadece 8. bölümü vardır.

Oyuncu kadrosu ve karakterler
Gazanfer Özcan - Saffet
Gönül Ülkü - Eczacı Fahire
Hadi Çaman -
Saltuk Kaplangı -
Doğu Erkan - Filiz Hanım
Cengiz Keskinkılıç - Fahire'nin Nişanlısı
Osman Gidişoğlu - Şaşkın İsmet
Erdoğan Dikmen -
Aliye Tölak

bizim kuruntu ailesi

hello hello bye
Bizim Kuruntu Ailesi, komedi türündeki Türk televizyon dizisidir. 2 Kasım 1997 ile 13 Aralık 1998 tarihleri arasında TGRT'de 2 sezon ve 47 bölüm yayımlanmıştır. 26 Haziran 1998 tarihinde yayımlanan 34. bölümle sezon finali yapmıştır. 13 bölüm olarak hazırlanan son sezonu ise 27 Eylül 1998 tarihinde 35. bölümle başlamıştır ve 13 Aralık 1998 tarihinde yayımlanan sezonun 12. bölümün, yani 46. bölümün ardından yayından kaldırılmıştır. Dizinin son bölümü olan 47. bölümü stokta kalmış tekrar yayınlarda izlenebilmiştir. Kuruntu Ailesi'nin 13 senedir süren serüveni 323. bölüm ile sona ermiştir. Dizi 13 yıl içerisinde 3 farklı isimle yayımlanmış ve de tam tamına 323 bölüme ulaşmıştır. Dizinin yönetmenliğini Bülent Özdural yapmıştır. Senarist ve senaryo yazarı ise Nedim Doğan'dır. Dizinin başrollerinde Gazanfer Özcan Gönül Ülkü Özcan Doğu Erkan Saltuk Kaplangı Tomris Oğuzalp Aliye Tölak Fulya Özcan Gazanfer Ündüz Şensel Uykal Şemsay Çankara Doğan Aybay ve Tarık Ündüz yer almıştır. Dizi 13 Aralık 1998 tarihinde ekrana gelen 46. bölüm ile yayından kaldırıldı. Dizinin Yayından kaldırılmasının sebepleri ekonomik kriz ve de TGRT ile yapılan mukavelenin sona ermesidir. Ekonomik krizden nasibini alan televizyon dizilerinden bazıları Mayıs 1999 tarihinde ekranlara geri dönüş yapmıştır. Ama başta Ferhunde Hanımlar ve Bizim Kuruntu Ailesi olmak üzere pek çok dizi ekranlara geri dönüş yapmadı yapamadı. TGRT ile yapılan mukavele sona ermeseydi ve bu ekonomik kriz diziye final yaptırmasaydı diziyi teğet geçseydi belki de Kuruntu Ailesi Gazanfer Özcan'ın vefatına kadar çekilirdi vefatına kadar yayınlanırdı. Ama böylelikle Avrupa Yakası hiç ama hiç çekilmeyebilirdi.

Oyuncu kadrosu ve karakterler
Gazanfer Özcan (Hüsnü Kuruntu)
Gönül Ülkü (Naciye Kuruntu)
Doğu Erkan (Basiret Hala)
Gazanfer Ündüz (Doktor Tarık)
Fulya Özcan (Nihan)
Şemsay Çankara (Mehveş)
Doğan Aybay (Aydın)
Aliye Tölak (Esma Hala)
Şensel Uykal (Neşe)
Saltuk Kaplangı (Refik Enişte)
Tomris Oğuzalp (Nezahat Hanım)
Tarık Ündüz (Hüsnü Tarık)

Konuk Oyuncu kadrosu ve karakterler
Birtan Turan (Bankanın Güvenlik Memuru, Memnun Oldum, Psikolog Seansına Gelen Adam)
Yıldırım Öcek (Sitenin Eski Kapıcısı Sefer Efendi)
Savaş Akova (Dilsiz Çalışan, Sitenin Güvenlik Memuru Savaş Efendi, Adres Arayan Çiçekçi Çırağı, Saniye'nin Babası Ali)
Ali Türkoğlu
Cenap Küçüksu
Vehbi Arslan
Tolga Balanoğlu
Faal Evgin
Engin Gürmen (Sitenin Eski Yöneticisi Engir Ar)
Halil Taşdemir
Sezin Alkoç (Sekreter Yağmur 1)
Sevgi Onat (İsmigül Hanım)
Mahmut Taş (Adıgüzel Bey)
Yudum Altınboğa (İsmigül Hanım Ve Adıgüzel Beyin Kızları Pembe)
Rüyam Olunçay
Güngör Varlı (Taksici)
Devrim Parscan (Hüsnü Beyin Okul Arkadaşı Halim Selim Bey)
Osman Gidişoğlu (Kötü Adam Ayhan Bey)
Özlem Çakar
Tamer Erkal
Halim Kızılırmak
Burhan Üçel (Eskici)
Nedir Kıvırcık (Ayhan'ın Adamı)
Zafer Kıvırcık (Ayhan'ın Adamı)
Selami Gözüm
Berna Terzierol
Reyzan Karlıdağ
Hamit Haskabal (Kapıcı Fethi Efendi)
Ayben Erman (Remzi Beyin Eşi Remziye Hanım)
İsmail Dövenci (Remziye Hanımın Eşi Remzi Bey)
Nursel Sönmez (Engin Beyin Eski Eşi Mualla Hanım)
Ayşegül Yıldırım
Erdinç Olgaçlı (Kahveci, Kürek Ustası, Antikacı)
Ferdi Atuner ( Nezahat Hanımın Yeni Eşi Köfteci Necmi Bey)
Bora Sivri
Ahmet Özuğurlu (Sitenin Bahçıvanı Kudret Efendi)
Özdemir Sevinç
Coşkun Yeltekin
Mümtaz Sevinç (Avukat Nejat Bey)
Emrah Akışık
Tuncer Beyazıt
Gizem Çavdaroğulları
Levent Kalecikoğlu
Berk Özcan
Sinan Bengier (Halis Bey)
Kerem Kobanbay ( Halis Bey Ve Hikmet Hanımın Oğulları Mehmet)
Meral Uygur (Hikmet Hanım)
Melahat Hasanoğlu
Fatoş Sezer (Tiyatro Oyuncusu Yıldız Hanım)
Banu Uslu
İsmail Yıldız
Nedim Doğan (Ökkeş)
Sevda Aktolga (Ökkeş'in Eşi Hediye)
Dilayda Atuner
Sait Genay (Taksici)
İlter Genay (Sitenin Eski Yöneticisi Engin Beyin Yeni Eşi Doktor Eylül Hanım)
Taylan Erler (Hırsız)
Ayçıl Yeltan (Sekreter Yağmur 2)
Şule Demirel
Giray Alpan
Feri Baycu Güler (Müjgan)
Çağım Defne Gürmen (Defne)
Funda Alp (Saniye)
Deniz Yılmaz
Didem Ulutuncel
Süheyla Zeren
Onur Özekrem
Berna Uslu
Baki Tamer (Saniye'nin Babasının Amcası)
Tolga Balan
Enis Fosforoğlu (Psikolog Seansına Gelen Adam)
Yıldırım Yanılmaz (Müjgan'ın Babası)
Sevtap Türkay (Müjgan'ın Annesi)
Onur Berkmen
Perihan Savaş (Kendisi 44. Bölüm)
Bedia Ener (Psikolog Seansına Gelen Kadın, Reyhan'ın Ablası)
Su Baloğlu (Psikolog Seansına Gelen Çocuk)
Nermin Parlak (Defne'nin Annesi)
Rezzan Akçatepe
Reyhan Ayyüzlü (Reyhan)
Ersoy Güler (Taksi Durağı Sahibi)

hüsnü bey amca

hello hello bye
Hüsnü Bey Amca, 9 Ocak 1994 ile 23 Şubat 1997 tarihleri arasında TRT 1'de yayımlanmış olan Ülkü Erakalın'ın yönetmenliğini üstlendiği komedi türündeki Türk televizyon dizisidir. 29 Aralık 1990'da yayımlanan 121. bölümüyle ekranlara bir süreliğine veda eden Kuruntu Ailesi'nin isim değişikliğine uğramış halidir ve de devamı niteliğindedir. Ancak önceki bölümlerdeki bazı olaylar yok sayılmıştır. Evin evli ve çocuklu oğlu Aydın, bu dizide bekar olarak gösterilmiştir. Daha önce hiç ama hiç evlenmemiş ve bekar evinde yaşamaktadır. Bir süre sonra aydın hüsnü beylerin evinin bir odasını tutan öğrenci Mehveş ile evlenir. Dolayısıyla eski bölümlerdeki gelin Müjgan ve kız torun Pelin karakterleri yeni bölümlerde yoktur. Yok sayılmışlardır. Evin hizmetkarı Didem ile Naciye hanım'ın vefat eden üvey kız kardeşinin kimsesiz torunu Nevzat da bu bölümlerde yer almamaktadır yeni bölümlerde yok sayılmışlardır. Hikâye yeni evde geçtiği için, Nigar, Hatemi, Bayram, Safinaz gibi eski komşular da kadrodan çıkartılmıştır. İlk bölümde Basiret'in, vefat eden eşinden dolayı almaya hak kazandığı emekli maaşıyla geçindiğini öğreniyoruz. Kuruntu Ailesi'nde ilk ve tek evliliğini 50 küsur yaşlarında Raif Bey ile gerçekleştiren Basiret karakteri, bu dizide güya biri 25 yıl önce olan iki evlilik gerçekleştirmiş, ilk evliliğinden Hollanda'da yaşayan oğlu vardır. Üçüncü evliliğini ise Refik Bey ile gerçekleştirir. Kuruntu Ailesi'nin 1990 yılında çekilen bir bölümünde ise Hüsnü bey, Basiret'in geç evlenmesinden dolayı yeğen sahibi olamadığı için dert yanmaktaydı. Kuruntu Ailesi'nin 1990 yılındaki bölümlerde senaryo grubunda yer alan, önceki sezonlarında da Monşer Aziz bey karakteriyle oyuncu kadrosunda yer alan Zihni Küçümen, Hüsnü Bey Amca'nın da senaristidir. Ona rağmen Aydın ve Basiret konularında eski bölümlere göre büyük bir tutarsızlık sergilemiştir. Hatta bölümlerden birinde Hüsnü'nün 1990 yılında ölen Ali Hüsnü adında kardeşi olduğu söylenmiştir. Oysa Kuruntu Ailesi'nde Hüsnü'nün tek kardeşi Basiret'tir ve 1990 bölümlerinde böyle bir ölüm olayı yaşanmamıştır. Bu durumu, ölen kardeşlerinin Ankara'da yaşadığı, küs oldukları, görüşmedikleri şeklinde kurtarmaya çalışmışlarsa da inandırıcı olmamıştır. Dizi yaz mevsiminde de yayımlanmaya devam ettiği için sezon kavramı yoktur. 165 haftanın 155'inde ekranlarda yer almıştır. 3 sene boyunca pazar sabahları yayınlanmıştır TRT ile yapılan mukavelenin sona ermesi nedeni ile dizi 155. bölümü ile bitmiştir. Gazanfer Özcan ve ailesi dizinin yeni bölümlerinin çekilmesi için TRT'ye dilekçe yolu ile teklif göndermiştir ama maalesef her hangi bir yanıt alamamışlardır. Dizi Ekim 1997'de TGRT'ye transfer olmuştur. Sonrasında ise TGRT'de Bizim Kuruntu Ailesi adıyla yayımlanmaya devam etmiştir. Dizi TGRT'de ise 47 bölüm yayınlanmıştır.

Oyuncu kadrosu ve karakterler
Gazanfer Özcan (Hüsnü Bey Amca) 1./155. bölüm
Gönül Ülkü (Naciye) 1./155. bölüm
Gazanfer Ündüz (Doktor Tarık) 1./155. bölüm
Fulya Özcan (Nihan) 1./155. bölüm
Tarık Ündüz (Hüsnü Tarık) 1./155. bölüm
Doğu Erkan (Basiret Hala) 1./155. bölüm
Aliye Tölak (Esma Hala) ?./155. bölüm
Behzat Uygur (Aydın) 1./155. bölüm
Billur Cumhur (Mehveş) 1./155. bölüm
Nurten Atakmen (Rukiye) ?./155. bölüm
Tolga Aşkıner (Zahit)
Saltuk Kaplangı (Refik Enişte) 1./155. bölüm
Tomris Oğuzalp (Nezahat Hanım) 1./155. bölüm
Can Kolukısa (Fadıl Bey) 1./155. bölüm
Muhip Arcıman (Hüsnü Bey'in muhasebeci arkadaşı Mehmet Caymaz) 1./?. bölüm
Necdet Mahfi Ayral (Yusuf) 1./155. bölüm
Toygun Ateş (Selahattin) 1./155. bölüm
Efgan Efekan (Aslan Bey) 1./?. bölüm
Sadettin Erbil (Hüsnü Bey'in kahveden arkadaşı Abdullah Üzmezoğlu) 1./?. bölüm
Gül Gülgün (Ayşe) 1./155. bölüm
İsmail İncekara (Manav Tevfik) 1./?. bölüm
Fulya Şirin (Saliha)
Tamer Güler
Zeynep Önen
Teoman Aksoy (Rasim)
Cem Kurdoğlu
Cenk Sözeri (Polis)
Sait Genay (Kapıcı Alaattin) 1./?. bölüm
Vehbi Arslan (Kahveci Çırağı Ufaklık) 1./?. bölüm
Etem Temizkan (Münir)
Selami Gözüm
Mustafa Arslan (Kapıcı Arif)
Ahenk Demir (Kezban)

adile naşit

hello hello bye
adile teyze kuruntu ailesi dizisinde ölene kadar oynadı hatta vefatından bir gün sonra 12 aralık 1987 cumartesi gecesi trt ekranlarında çekilecek olan programda kuruntu ailesi nasıl çekiliyor diye oyuncular anlatacaklardı programdan 1 saat evvel oyuncular adile teyze'nin ölüm haberini alıyorlar ve canlı yayın esnasında ise ağlamamak için kendilerini zor tutuyorlardı ölüm haberini aldıkları videoda ise gazanfer özcan adile naşit hakkında bilgi veriyordu hiç bir zaman birbirimize ismimizle hitap etmedik o bana gazanfer bey derdi ben de ona adile hanım derdim dedi. hatta adile teyze o kadar enerjikmiş ki ameliyat olana kadar hep evde provasını yapmış ezber yapmış ama son günlerde oynadığı son bölümlerde pek ezber değilmiş hep sette prova yaparmış gazanfer özcan ise şaka yollu takılmış adile hanım bakıyorum da gazanfer özcan oldunuz beni taklide başladınız demiş. gazanfer özcan şimdi anladım meğer zavallımın acısı varmış dedi. nur içinde yatın güzel insanlar :(

kuruntu ailesi

hello hello bye
Kuruntu Ailesi, 1985-1990 yılları arasında TRT 1'de yayımlanan komedi türündeki Türk televizyon dizisidir. 7, 14 ve 21 Temmuz 1985'te "Hüsnü Kuruntu" adlı tiyatro oyunu 3 bölüm hâlinde TRT'de yayınlanınca çok beğenildi ve dizisinin yapılması için teklifte bulunuldu. Yönetmenliğini Uğur Erkır'ın yaptığı dizi, 21 Kasım 1985 tarihinde TRT'de yayın hayatına başladı ve 2 Mayıs 1988'de yayımlanan 96. bölümün ardından yayından kaldırıldı. 8 Nisan 1990 tarihinde ekranlara dönen dizi, 29 Aralık 1990'da yayımlanan 121. bölümüyle bir süreliğine ekranlara veda etti. Toplam 5 sezon'dan oluşmaktadır. Bu süreçte Gazanfer Özcan ve Gönül Ülkü "Ben Olsaydım" (1991), "Burnumu Kesermisiniz" (1992) gibi farklı yapımlarda rol aldı. Dizi, sonraki yıllarda Hüsnü Bey Amca (3 sene ve 155 bölüm 1994-1997) ve Bizim Kuruntu Ailesi (2 sezon ve 47 bölüm 1997-1998) adı altında yayımlanmaya devam etti. Gazanfer Özcan, Gönül Ülkü, Doğu Erkan, Gazanfer Ündüz ve Fulya Özcan (Ündüz) başrolleri paylaştı. Adile Naşit ölene kadar kadroda yer aldı. Adile Naşit öldükten sonra dizide oynadığı son 2 bölümü televizyonda yayınlanmıştır. 26 Aralık 1987 tarihinde dizinin 77. bölümü ve de 2 Ocak 1988 tarihinde ise dizinin 78. bölümü televizyonda yayınlandı. Adile Naşit öldüğü için Kuruntu Ailesi'nin 31 Aralık 1987 tarihindeki yılbaşı özel bölümünde maalesef oynayamamıştır. Adile Naşit öldükten sonra dizinin Youtube'da yayınlanan 95. yani numaralandırılmaya göre dizinin 96. bölümüne kadar jeneriğinde Adile Naşit'in adı geçmektedir. Not: Dizinin ilk bölümü 10 Ekim 1985 tarihinde değil 21 Kasım 1985 tarihinde yayınlanmıştır. Dizi, Türkiye'deki sitcom çalışmalarının öncülerinden sayılır.

Oyuncular kadrosu ve karakterler
Gazanfer Özcan (Hüsnü Kuruntu)
Gönül Ülkü (Naciye Kuruntu)
Doğu Erkan (Basiret Hala)
Gazanfer Ündüz (Doktor Tarık)
Fulya Özcan (Nihan)
Suat Önen (Aydın)
Ruhsar Gültekin (Müjgan)
Adile Naşit (Müjgan'ın annesi Adile Hanım)
Zafer Önen (Raif Enişte)
Suna Pekuysal (Nigar Hanım)
Erol Günaydın (Kazım Bey)
Alev Gürzap (Basiret 2)
Zihni Göktay (Bayram Efendi)
Sevil Üstekin (Safinaz Hanım)
Gamze Gözalan (Safinaz Hanım ile Bayram Efendi'nin kızı Hadiye)
Üstün Asutay (İpsiz Ali, Zühtü Dayı)
Aydan Burhan (Atiye)
Ertuğrul Bilda (Hatemi Bey)
Selahattin Taşdöğen (Ayıboğan Mehmet)
Yılmaz Gruda (Hüsnü Kuruntu'nun asker arkadaşı Lütfü Bey)
Ahenk Demir (Lütfü'nün kızı Paye)
Oya Küçümen (Nevzat)
Tilbe Saran (Didem)
Zeki Alpan (Hatemi Bey 2)
Zihni Küçümen (Monşer Aziz Bey)
Tarık Ündüz (Hüsnü Tarık)
Melis Bilge (Pelin)
Celal Perk (Kapıcı Dursun Efendi)
Vildan Türkbaş (Kapıcı Dursun Efendi'nin karısı Seher)
Mehmet Bulduk (Kapıcı İmdat Efendi)
Tanju Tuncel (Meraklı Bedriye Hanım)
Necdet Yakın (Meraklı Bedriye Hanım'ın kocası Meraklı Mahir Bey)
İhsan Devrim (Yazlık Evin Sahibi Doçent Ordinaryüs Profesör Doktor Seyfi Bey)
Selim Naşit (Ümran)
Oya Aydonat (Elif)
Ayşegül Atik (Dilber)
Ece Örge (Raziye Hanım)
Ergun Köknar (Murtaza Efendi)
Osman Gidişoğlu (Postacı Hasbi Efendi)
Ayton Sert (Azmi Bey)
Can Kolukısa (Satıcı Cezmi Efendi)
Ahmet Evintan (Hüsnü Beylerin ev sahibi Abdullah Bey)
Ertuğrul İlgin (Sitenin eski yöneticisi Mahmut Bey)
Göksel Kortay (Mefaret Hanım, Belkıs)
Saltuk Kaplangı (Okan'ın babası, Hadi Bey, Tiyatrocu İrfan Bey, Hüsnü'nün okul arkadaşı)
Alev Yurdatap (Figen)
Nurten Atakmen (Sulugöz Tahire)
Süleyman Balçın (Babür)
Neval Temoçin Balçın (Pınar)
Konuk oyuncular
Erdoğan Dikmen (Tahir, Komiser Abbas, Rüştü'nün adamı)
Sümer Tilmaç (Fettah)
Mustafa Arslan (Fettah'ın adamı)
Nedim Doğan (Polis, Fettah'ın adamı, Rüştü'nün adamı)
Erdoğan Sıcak
Atilla Yiğit
Kemal Kocatürk
Mustafa Arslan
Ersun Kazançel
Yıldırım Ataç
Peyker Naşit
Aliye Tölak
Atacan Arseven
Teoman Aksoy
Fatoş Tez
Nurten İnciser
Devrim Parscan
Latife Saruhan
Ayşen Gruda
Metin Çeliker
Vural Buldu
Renan Fosforoğlu
Sami Hazinses
Toygun Ateş
Cem Kurtoğlu
Tuncay Halıcıoğlu
Saadettin Erbil (Tepsisi karışan adam, Maruf Dayı)
Bilge Zobu
Birsen Kaplangı
Osman Görgen (Okan)
Erdal Tosun (Muavin)
Çiğdem Özlü (Yasemin)
Nuri Ergün (Seyfi)
Erkan Taşdöğen
Rauf Altınok (Nazmi)
Uğur Kıvılcım (Nazmi'nin eşi)
Ergün Sevgen
Selma Köksal
Mustafa Uzunyılmaz
Halil Halil Ayan
Yalçın Ateşböceği (Talip)
Sükan Kahraman
Rüçhan Gürel
Yıldırım Ataç
Erdinç Dinçer (Kasap İbrahim, dam aktarıcısı)
Cengiz Keskinkılıç
Erhan Büke (Mehmet)
Kazım Eryüksel (Başkomiser)
Özdemir Çiftçioğlu (Polis, Manav)
Kemal Kocatürk (Beyaz eşyacı)
Ekrem Dümer (Doktor Hilmi)
Cezmi Sezer (Dazlak Mustafa, Nuri, Hüsnü'nün okul arkadaşı)
Birgit Petzy
Torston Petzy
Ali Yalaz (Satılmış)
Arzu Atalay
Selma Kutluğ
Şebnem Ünaldı
Halit Kıvanç
Ali Cağaloğlu
Sühendan Tek
Oktay Sözbir
Bora Seçkin (Osman)
Esra Güneş (Hemşire)
Şemsi İnkaya (Metin)
Figen Özkaya
Gülden Kıvanç
Kemal Bekir (Safi)
Yıldırım Ataç (Acar Tacatar, Aydoğan)
Feza Zerengil
Sait Genay
Mehmet Bayhoca
Ferda Ferdağ
Orhan Elmas
Atilla Sarıkayalı
Halil Ayan
Can Öztopçu (Eczacı)
Ferdağ Yalçın
Özdemir Han
Kemal Kocatürk
Hazım Körmükçü
Cemil Şahman
Levent Tülek
Orhan Başaran
Deniz Uyguner
Neşe Mesutoğlu
Gül Gülgün
Orhan Aydın
İlyas İlbey
Ayşe Çakar
Handan Adalı
Faruk Ataçer
Sevgi Sakarya
Osman Tan Erkır
Erhan Dilligil
Ferdi Atuner
Dilaver Uyanık
Gülen Karaman
Şebnem Ünaldı
Nejat Birecik
Gürdal Tosun
Nalan Örgüt
Bahri Beyat
Çiçek Dilligil
Meral Uygur
Aşkiye Çal
Serap Türkay
Leyla Altın
Jale Şengün
Rüyam Dirin
Argun Kınal
Atilla Yiğit
Demiray Erül
Sevim Şenöz
Selçuk Dinçer
Ayşegül Arson
Şemsay Özokan
Nevzat Çankara
Neslihan Uzuntepe
Olgun Şimşek
İsmet Ay
Ahmet Açan
Necdet Mahfi Ayral
Sevim Gelenbe
Selçuk Yalçıntan
Ethem Temizkan
Bora Tongalp
Mehtap Anıl
Güngör Varlı
Sezin Alkoç
Türel Taşkın
Numan Pakner
Mourice Maffett
Sevim Çalışgir
Yusuf Elver
Güler Ökten
Gülçin Akça
Ortans Kıvanç
Muazzez Kurdoğlu
Ünal Gürel
Merih Işık
Yayın takvimi
1.Sezon Perşembe 21 Kasım 1985 6 Şubat 1986 1-12 1985-1986 TRT 1
2. Sezon perşembe (13-28) Cumartesi (29-65) 22 Mayıs 1986 27 Haziran 1987 13-65 1986-1987 TRT 1
3. Sezon Cumartesi (66-77) Perşembe (78) Pazartesi (79-96)10 Ekim 1987 2 Mayıs 1988 66-96 1987-1988 TRT 1
4. Sezon Pazar 8 Nisan 1990 1 Temmuz 1990 97-109 1990 TRT 1
5. Sezon Cumartesi 6 Ekim 1990 29 Aralık 1990 (Final) TRT 1

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol