confessions

fikriminincegulu

- Yazar -

  1. toplam entry 361
  2. takipçi 1
  3. puan 49071

ahmet kaya

fikriminincegulu
linc kültürüne sahip piclerin anlamayacaklari degerli ve süper bir insan. mahkeme tarafindan beraat etmesine ragmen su zamanda bile mahkumiyeti verilmis ve yurt disina kactigi bazilari tarafindan sanilmasi ise cok enterasan bir durumdur. ahmet kaya sadece kürtlerin degil tüm insanlarin sanatci düsüncesine sahip birisidir bunu ister anlayin ister anlamayin. kaybetmek isteyenler anlamaya bilirler...

burhan berken

fikriminincegulu
sacma sapan bir sebepten dolayi muzigi birakmis ayrica kürtceyi sonradan ögrenmis, simdiki kürt ulusal kurtulus mucadelesine meyilli insan. iyi bir insandir cabuk sinirlendirdim ama kendisini buradan ona selam gönderiyorum...

baba

fikriminincegulu
varken degeri iyi anlasilamayan diger seyler gibi uzak bir yerde olmasi veya ulasilamayacak bir yerde olmasi insan ruhunu büyük acilara sarmasiyla beraber gerekliginin ve özleminin her an arttigina sahit ettirilen hayatin güzel yanlarindan birisi...ayrica hayatta en zor seylerden bir tanesi de sevdiklerimize tüm varligimizi ortaya koymamiza ragmen ulasamayacagimizi bildigimiz halde kapinin her calisinda ’’o’’ geldi diyerek cocuklugun vermis oldugu simariklikla ona kosar adimlarla kollarini acarak sarilmak, elindeki posetleri alip yanaga sefkatli bir öpücük kondurulmasini beklemek, ve o baba kokusunu taa iclere kadar hissetmektir. ya da kapiyi her calisinda babasini tanima firsati olamamis insanlarin bu özlemler icerisinde olmasi..

maddi durumunuz olmadigi zaman bile ayagindaki ayakkabi delik desik olmasina ragmen evladinin rahat etmesi icin cebinde bütün parasina bir ayakkabi alip evladini sevindirebilme yürekliligini ve herseye ragmen karsilik beklemeden sevgilerini evladina arz eden can verilebilecek birkac seyden birisi..

inandiginiz sey ne ise; tanrı, allah..onun yardimlariyla veya inanmiyorsaniz gönlünüze göre babalarinizdan ayrilma nasip edilmesin hic kimseye..

burhan berken

fikriminincegulu
1969,diyarbakır (ergani)’da doğdu. 1986’ da müziğe başladı. ilk albümü ba, kalan müzik’ten çıktı(2001). kendi sound’unu oluşturduğu ikinci albümü jahr û evîn’i ise 2005’te anadolu müzikten çıkardı. bunlarla beraber çok güzel sesi ve yorumu vardır. kürtlerin güzel seslerinden bir tanesi.


web sitesi:

http://www.burhanberken.com/

cem uzan'ın yaran vaadleri

fikriminincegulu
tv de surda burda yapilan reklamlarina inananlari da görünce dünyadan süphe etmeye basliyorum. yazik cok yazik resmen halki asagilamaktir bu sloganlar tck’nin kacinci maddesinden yargilanmasi gerekiyorsa savcilar olaya el koymalilar hemde vakit kaybettirmeden. hemde halka hakaret sucundan yargilanmali baska birseyden de degil!.

mesut yılmaz

fikriminincegulu
nedense mesut yilmaz denince aklima her zaman basbakanlik yaptigi dönem gezi seyahatlarinde ögrencilerin saksaklandirilma görevinde bulundurulmasi aklima gelir. ne de olsa kendileri basbakandir o zamanlar bilemezdik ki karanlik taraflarini bizlerse sisteme göre davrandirildik ve alkislama eziyetine giristik utaniyorum simdi onu yaptigim icin. yine de eski basbakan!

orhan pamuk

fikriminincegulu
daha onun bir kitabini bile okumadan veya bir satirini bile okumadan nobel ödülünden yola cikarak ve basina vermis oldugu bir kac demecinden yola cikilarak (basinda olaylari sisirip sisirip düsünemeyen insanlarin önüne koyuyor o ayri meseler tabi) yorumu yapilabilen degerli bir yazarimizidir kendisi. türkiye’de esas sorun anlasilamamak ne zaman gercekleri anlayama baslariz o zaman sorunlarinda üstesinden gelme becerisini göstermis oluruz.
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol