confessions

aslican

- Yazar -

  1. toplam entry 7
  2. takipçi 1
  3. puan 45480

ingilizce

aslican
kelt, norman, germen, latin dillerinin bir karisimi olarak ortaya cikmis bir dildir. ingiltere’nin 18. yuzyila kadar tesvik-i mesaide bulundugu ulkelere gore (malum kraliceler yonetiyordu paso) kullandigi dil yer yer, fransizca, ispanyolca, italyanca, almanca iken halk kelt dilini kullaniyordu. halkin bu giren bir dolu yabanci kelimenin kullandiklari dildeki degisimi ve 16. yuzyildan itibaren yazarlarin bu yeni dile katkilari ile bugunku ingilizce olusmustur.

istanbul bilgi üniversitesi

aslican
murat belge,mete tuncay,asaf savas akat,gulten kazgan,soli ozel, ali nesin vs. gibi dev bir ogretmen kadrosuna sahip ve boyle bir kadrodan birseyler kopartip mezun olduguma memnun oldugum universite. icerisi surati boyadan gozukmeyen kizlarla dolu olmasina ragmen burada verilen egitimin asla kucumsenmemesi gerekir. kaldi ki ben buraya girdigim ilk sene uluslararasi iliskiler bolumunde yaklasik 120 kisi civarinda insan vardi. 2. seneye gectigimde ise bu sayi 45’e inmisti. uluslararasi iliskiler bolumunden mezun olan kisi sayisi ise 98 senesinde 28 kisi civarindaydi. asla kimsenin gozunun yasina bakmadan catur cutur elediler. iyi de ettiler. devlet universitelerinde olan ben bu dersi alttan alirim zihniyeti ya da butunlemeye birakirim zihniyeti bilgi’de pek islemez. bitirme tezinden kalirsan butun bi seneyi tekrar okursun -ki bu 6000$ demektir ayrica 3 dersten kalirsan gene otomatik olarak sinifta kalirsin - ki bunun da bedeli sana 6000$’a patlar.(bu uygulama degisti mi bilmiyorum benim zamanimda oyleydi) bu yuzden de kicinda herzaman patlamaya hazir bir bomba ile sabah aksam demez calisirsin. okulun egitim kismi bi yana, itiraf etmem gerekiyo ki ogrencilerinin %90’ina kafa atma istegiyle gecirdigim zamanlarin sayisi oldukca fazladir.

özlemek

aslican
seni cok ozledim

saclarinin kardes kokusu nu aldin
benden
goturdun
giderken babami biraktin bana
annemin dusuncelerini goturdun
giderken
gitarini goturdun, tokalarini
benim gencligimi goturdun yaninda
ve telefonda sana
derslerini soruyorsam yalnizca
umursamiyor gibi davraniyorsam
kiz arkadaslarini
ve seni ne cok ozledigimi
ve seni cok ozedigimi
ve seni ne cok ozledigimi
sana degil de buraya yaziyorsam
abin olmaktan gurur duyuyorsam
ve hep duyacaksam
gozunden dusen her damla yas icin bin kere oleceksem
ve sonuna kadar
yaninda olacaksam
ki olacagim
sadece sunu bilmeni isterim canim kardesim
seni cok ozledim

karl marx

aslican
hayatini, "tum" insanlarin mutlulugu icin adamis kisi. hayatini, boyle bir sey icin adamak, her babayigidin harci degildir.

marx’a, herseyden once, allahsiz bir komunist gibi bakmak yerine, bir universite profesoru, bir bilim insani gibi bakmaya calismak, onu daha iyi anlamamiza olanak verecek, onun da dogru ve yanlislari oldugunu kavramamizi saglayacaktir.

kimilerine gore, bu adam zamaninda yanlis yolda olmus olabilir ve savundugu sey, gerceklesemeyecek derecede idealize edilmistir; bu kimileri, hakli olabilirler. yalniz, su kesindir ki*, komunist ideoloji, butun insanlarin mutlulugunu gozettigi halde; kapitalizm, sadece belirli bir zumrenin "cikarini" gozettigi icin, komunizm son tahlilde, hayirli evlattir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol