yapılmış en aptalca dalgınlıklar

faten
yeni daireye tasınılmasının ucuncu gunu ,o zamana kadar sadece karsı komsu necla teyze ve 5 yasındakı oglu tolga ile tanısılmıs..

saat 14.00 suları ,15.30 da kız arkadas ile bulusulacak .. anne temızlıkle mesgul ,perdelerı yıkamıs ,asmanizi rica eder ,kiramazsiniz ,yarim saat perdelerle mesgul olduktan sonra suslenmeye baslarsınız ,malum sevgili dayınızın kızının en yakın arkadası ,dayı kızı yapmıs zaten aranızı..

dus alınır ,tras olunur ,ayakkabı,tamam,pantalon,tamam,ya ben bir sey yapacaktım ama neydi diye dusunulur ,bulamayıp evden cıkılır ,annenız icerden bagırır anahtarını al ben evde yokum dıye ,şimdi kim ayakkabıyı cıkarıp alacak ,hıhı deyip cekersiniz kapıyı..

otobuse dogru gıdersınız ,insanlarin gozu uzerımde mı ? yok canimmm..

alla alla bana bakıyorlar sanki ? cok yakısıklı oldum ondandir ,diye iç ses ile konusursunuz..

daha sonra arkadasınızı gorursunuz ..

-abi nereye boyle ?
+aysun la bulusucam ..
-bu kıyafetle mi ?
+nesi var lan deyıp ,bastan asagı kendınıze bakarsınız ,ayakkabı tamam ,bı ton para saydım buna ,pantalon da guzel ,ustte de mavı gomlek tam uyumlu oldu pantalonla ..

hassiktir ,mavi gomlek olmasi lazım bu beyaz atletin üzerinde!!

o an bir magazaya girip bir t-shirt almak gelmez aklınıza ,hemen eve donersınız ,malum bakıslar altında .. annenızın evde olmayacagı aklınıza gelır ,yan komsu necla teyzenın balkonundan gecerım deyıp rahatlarsınız ,ama necla teyze suratsız kadın ,ne yapmalı ?

oglu ıcın bır spıder man maskesi gorup alırsınız yolda ,maskeyı de elde tutmak yerıne yuzunuze takarsınız kı daha az kısıye rezıl olalım ..

suratta maske ustte atlet kosarken ,nihayet binaya varirsiniz ,artık cıkar su maskeyi dimi ama ?

cıkarmayıp maske ile kapıyı calarsınız ,dusuncenıze gore cocuk kapıyı acacak ,aa spıder man dıyecek ,sizde durumu annesıne anlatıp balkondan gececeksınız ,teoride muthıs fikir..

pratikte annesı kapıyı acarsa ,olacaklar pek hos olmayabılır ..

soyle ki ; annesı kapıyı gayriciddi acar ,karsınızda spıder man maskelı ve atletli bir adam gorsenız ne yaparsınız ? o da oyle yapar ,basar cıglıgı ,imdaaaattt ..

kapıyı yuzunuze kaparken ,acıklama durtusuyle ayagınızı kapıya koyarsınız ,kadın daha bır panık olur ,alabıldıgıne bagırır,üst kattakı yonetıcı kahramanca kosar ve supurgeyle kafanıza vurur..

bu arada kapı kapanmıs yonetıcıye derdınızı anlatmaya calısmaktasınızdır ,sansınıza alt kattakı polis bey de o gun ızınlıdır ve hemen olay yerıne gelır ..

ortalıgı sakınlestırıp durumu anlatırsınız ,ben bu katta oturuyorum vs .. ama yenı tasındık falan falan .. onların size hak vermesını beklerken ,madem burada oturuyorsun ,sahidin olmalı der ,necla teyze dersınız ,fakat necla teyze kendınden gecmıs ,sapık ,pis ,git buradan dıye kolonya ıle ayıtılmaya calısılmaktadır..

polis de var hazir ,neden karakola gitmeyelım ?

karakola gidilip ,sorgulamayi beklemek ıcın nezarethaneye konulursunuz ,nezarethanede ,sokaga geldıgınız ılk gun tartıstıgınız serseri vardır ,esrar satıcılıgından yakalanmıs ..

bir koseye gecersınız ,iceride 5 kişi vardır ,,

serseri polise gidip bir seyler der ,o da amirine gider ,amiri iceri gelip ,demek sensin bunlara esrari saglayan der ,size deme ihtimali 0 oldugundan bakmazsiniz ,bakmadigindan belli suclu oldugu der ..

hassiktir ,ne esrari,ne satmasi derken ,telefon etmek ıstedıgınız aklınıza gelır ..

eve telefon acarsınız ,babanız cıkar ,durumu anlatırsınız ,tamam der ,fakat 10 dakıka sonra cep telefonuna telefon gelır ,

-oglum annen karakol lafını duyunca fenalastı hastaneye gıdıyoruz ,dayını ara sen..

dayı aranır ,durum anlatılır ,dayı sızı kurtarmaya gelıp durumu acıklar ,yanında kızı da vardır,kizi ,aysun’un durumu duydugundan bir daha sizinle gorusmek ıstemedıgınden bahseder..

karakoldan cıkıp araba ile eve gidersiniz ,uzerınızde atlet ,kafanızda spıder man maskesıyle..
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol