ya basta viva zapatista

ya basta viva zapatista
kendisini hiçbir zaman devrimci olarak lanse etmeyen, devrimciliği de neoliberallerden öğrenmeye ihtiyacı olmayan kişidir.

yazdıklarını anlayıp anlamadığı kendisini bağlayıp, onu anlamayıp da ne dediğini bilmeyen tosuncuklara da her zaman selam etmeyi kendisine görev bilmektedir.

ezbere sloganlarla yazılar yazmış olsa işin arkasını getiremeyeceğinin düşünülmesi gereken yazardır.

hayata sınıfsal açılarla bakmayı takıntı haline getirdiği doğrudur:ezen ve ezilenler, sömüren ve sömürülenler gibi.kendisine hayata sınıfsal bakıyor diyenler de egemen sınıfların gözlüğüyle dünyaya baktıklarından bundan gocunmayan yazardır.

ayrıca entelektüelin tek ’’l’’ ile yazıldığını bilen, bar köşelerinde ’’hatunlara bilgiçce yanaşma’’ derdinde olmayan, çünkü kadınları cinsel bir obje olarak görmeyen kişidir de.

che’den devrimci bir yaşamı değil onurlu ve kimsenin köpekliğini yapmayan bir yaşamı öğrenmiştir.ayrıca kulaktan dolma bilgiler nedeniyle vere vere che örneğini vermiş kişilere başka örnekler ve kendisiyle ilgili yaşanmışlıklar gösterebilmelerini salık veren kişidir.

yine gerçek yaşantıda da sözlükte de her zaman kaleminin sağlam olmadığını vurgulayıp, bilgicim diye ortada dolanmayan, bu ifadenin sözlüğün formatından kaynaklanması sebebiyle ’’sözde bilgiç’’ olduğunu kabul eden insandır; ki bu son söylediğimiz en önemli özelliğidir, ’’insandır’’.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol