unutulmaz film replikleri

salavin
‘senelerce denizin kahrını çekmiş, sıhhati bozulduktan sonra denize çıkamayıp hayatını, rıhtımda çalışarak, namusuyla kazanan’ kemal ile ‘5 yıl önce barlardan çekip aldığı’ zehra’nın konuşmaları :

kemal – “iyi insansın. geçmişi düşündüm bir an. geçmişi, beraber geçirdiğimiz günleri. hep iyi olarak hatırladım seni. iyi ve güzel… seni düşünürken kendime sorarım, ‘oğlum kemal, sen kimsin? gençliğini denizlerde tüketmiş garip bir adem. üstüne üstelik de akşamları kafayı çekersin... hani elini cüzdanına atınca binlik çıksa neyse o da yok.’ (aynaya bir göz atarak) bu suratın ne mal olduğunu da bilirim. sen benim neyime tav olursun be kızım? benim kahrımı neden çekersin? çeksen de ne kadar sürer bu?”

zehra – “bunca senedir kendini tanıyamamışsın sen. benim tanıdığım kemal hayatın çilesi ile olgunlaşmış, mert, dürüst, iyi kalplidir. benim tanıdığım kemal iyilerin en iyisi, mertlerin en merdidir.”

yumruk yumruğa

yönetmen : semih evin

oyuncular : eşref kolçak, gülgün ok, neriman köksal, hüseyin baradan, faik coşkun, yavuz caner, kemal ergüvenç, mürüvvet sim, necdet tosun

yapım : 1965-türkiye

tür : macera
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol