üniversitede türban serbestisi

rdm
saçlarını kimseye göstermek istemeyen ki$ilerin ellerinden alınan eğitim hakkını geri vemekten öte bi$ey olmasa gerek. saçlarını göstermek istemeyen ki$ilere "üniversite okuyacaksan saçını sergilemen gerek yavrucum. hatta elidor la yıka ki kepeksiz olsun" dayatması getirilir anlamı$ değilim.

laiklik elden gidiyor yine değil mi sevgili aydınlar, sevgili mesut parlak? laiklik denilen kurum 3-5 ki$inin saçıyla ba$ıyla bu kadar doğru orantılıysa varsın gitsin, biz daha laikliğin ne olduğunu çözebilmi$ değiliz.

i$in asıl incelenmesi gereken yönü ise; "ülke olarak tüm sorunlarımız çözdük bu kaldı buna da el atalım" mantığıdır ki kesinlikle katılıyorum. türban ya da ba$örtüsü sorununun çözümü için yanlı$ zamanlama kesinlikle. önce askere giden 20 ya$ındaki gençlerimizin "acaba sağ salim dönebilecek miyim?" sorusu cevaplanmalı, ya da türbansız üniversitelerde okuyan kızlarımızın "acaba cebelle$ip durduğum $u okul bitince acaba hayattan hak ettiğimi alabilcek miyim? sorusu cevaplanmalı. farz edelim ki tüm bu sorular cevaplandı herkes mutlu mesut ya$ayıp gidiyor, avrupa birliğine de girmi$iz. öyle bir seviyeye gelmi$iz ki mesela ak$am yemeğini paris te yiyebiliyoruz. artı üniversitelerdeki türban yasağını görü$menin konu$manın zamanı geldi diyerekten hükümetçe bu konuya el atıyoruz ki heyhaaaaaaaaaaat bir grup aydın ki$ilik soluğu anıtkabir de alıyor yine; laiklik elden gidiyor!
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol