üniversitede türban serbestisi

artemisia
içimdeki 6 ses nasıl tartışıyor bu konuyu buyrun bir göz atın:

optimist yazar: muhafazakar erkekler nasıl okuyorsa artık muhafazakar kızlarımıza da okuma şansını sağlayacak olan serbestisidir. bir nevi eşitliğe giden önemli bir adımdır.

laik yazar: siyasal simgedir, türkiye laik bir ülkedir, bu girişimin üniversitelerde kalmayacağı aşikardır. asla olmamalıdır.

tahamülsüz yazar: belki aynı düşüncelere sahip kızların da tıpkı aynı dogmalara inanan erkekler gibi okumaya hakları vardır, vardır da üniversiteye gelmiş bir bayan, eğitim hayatında 12 seneyi devirip bir de üstüne o 12 seneden kat be kat fazla şeyler öğreneceği üniversite ortamında; bilim ortamında nasıl olur da hala kendini "sapık/haram" gözlerden korumak için paketlemek ister?? acaba baskı altında mıdır da aslında türban yasağı sayesinde bu baskılardan bir nebze olsun kaçabilecektir veya aslında 21. yüzyılda; 6. yüzyılda koyulmuş yasakların ne denli geçerli olduğu konusunda gözü açılabilecek midir ki... tahamül edemiyorum.. ırkçılığa tahamül edemediğim gibi kadınların poşetlere sokulmasına tahamül edemiyorum. "herkesin inancı kendine bık bık bık" diyemiyorum. aslında "siyasal simge girmesin devlet kurumlarına" diye söylenmelerimiz belki de bu yüzdendir pek çoklarının "siyasal simge" olarak kullanmadığı türbana karşı .

sinirli yazar: hay başlayacağım türbanına, çıplak ayaklı çocuklar gördüm bugün -13 dereceyi gösteren tabelanın altında kızılay’da.. kocasından dayak yiyen kadınlarla, okula gidemeyip peçete satanların geçtiği kaldırımlarda... ayrıca yahu su yok su... yağmıyor yine kar, yağmur; kalacağız yazın susuz, tuvalete girip türbanla mı yıkayacağız elimizi gö.. neyse...

kendine kızan yazar: oturup sözlükte çene çalacağına bir şeyler yapmak lazım belki de. çünkü düşünceler ve inançlar değildir bizi biz yapan, harekete geçip yaptıklarımızdır çoğu zaman.

vazgeçmiş yazar: öte yandan müstehak bu memlekete. bomboş kafalarımızla uyuşturulmuş halkı yönetenlerin sürüklediği yere savrulmaya mahkumuz, müstahakız.

kafası karışık artemisia sundu..
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol