uluslararası af örgütünün gay kaplumbağa videosu

independence
videonun amaci homofobiye, nefret sucuna ve nefret cinayetlerine dikkat cekmek. sahsi dusunceme gore cok da basarili olmus bir video.

ancak video ile alakali "ibnelige ozendirmek", "ibneligi normal bir seymis gibi gostermek" turu bir yaklasim en hafif tabiri ile acinasi bir zihin urunudur.

wikipedia'da sokak agzi olan "ibnelik" ya da telaffuz edilmesi gereken "homoselsuellik" ile alakali su aciklamalar bulunmaktadir. homoseksuelligi bir suc, bir kusur, bir lanet gibi gorenler icin copy paste ediyorum;

"homoseksüellik, heteroseksüellik ve biseksüellikle birlikte heteroseksüel-eşcinsel spektrumundaki üç ana cinsel yönelimden biridir."

"cinsel yönelimin kökeni konusunda genetik faktörler, erken rahim ortamı ya da ikisinin kombinasyonuna işaret eden biyolojik teoriler uzmanlar tarafından daha çok benimsenmiştir."

"bazıları eşcinsel aktivitenin doğaya aykırı ya da fonksiyonel bir bozukluk olduğu görüşündedir ama araştırmalar eşcinselliğin insan cinselliğinin normal ve pozitif bir varyasyonu olduğunu, negatif psikolojik etkilerinin bir kaynağı olmadığını göstermektedir."

bugun bu baslik altinda tartisilan sacma sapan soyleme karsi soylenebilecek en guzel sey yine wikipedia tarafindan soylenmis;

"eşcinsellere cinsel yönelimlerinden dolayı uygulanan fiziksel ve sözlü şiddet, "eşcinsel" anlamına gelen argo tabirleri hakaret ya da aşağılama amaçlı kullanmak, birçok gelişmiş ülkede nefret suçu kapsamına girer ve cezai yaptırımla karşılaşılabilir."

insanlarin cinsel egilimlerini konu edip onlara hakaretler yagdirmak yerine, once kendi insanligimizi sorgulamamiz gerekir.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol