ukde vereni deşifre etmek

epikuros
zamanında bir lise hocamızın da yaptığı benzer bir uygulamayı hatırlatan durum, kendiyle çelişen saçma sapan bir davranış. önce bizim hocanın, ne kadar eleştiriye açık biri olduğunu göstermek adına yaptığı uygulamadan bahedeyin dinleyeceksen. gayet hoşgörülü ve sevecen bi tavırla hoca gelip bizden kendini eleştirmemizi ve bunu da isimlerimizi yazmadığımız bir kağıtta belirtmemizi istedi. istediğimiz herşeyi, hocanın ağzımızdan duymasından çekinebileceğimiz düşüncelerimizi, eksik bulduğumuz, beğenmediğimiz, yüzüne söyleyemeyebileceğimiz davranışlarını hiç endişe etmeden yazabilme imkanımız vardı, isim yazmıycaktık ya tanınma korkusu yoktu. hocanın uysal tavırları da nasıl teşvik etti bizi yazmaya anlatamam. yazdık kormadan ama ertesi gün kıyamet koptu, yalnızca o gün değil günlerce.. neymiş açık yürekli hocama bir çok kişi "hocam iyisin güzelsin de tavırlarında biraz nonoşluk var" "hocam ses tonun travestileri anımsatıyor" ve çoğunluğun da benzer görüş belirttiği değerlendirmeler çıktı yazılardan. hakkaten de hoca biraz şöyle böyleydi. olay ciddileşti, hoşgörülü hoca kayboldu, her kelime için hesap soran, yazı şeklinden o yazıların kime ait olduğunu araştırmaya çalışan dengesiz bir hoca geldi yerine.
bi kere, uygulama sırasında aşıladığı güveni sarsmıştı gereksiz yere. yapmaya çalıştığı şeyi etraflıca tanımlamadığı ve sonuçlarını öngöremediği için oldukça komik ve saçma bi duruma düşmüştü. kıssadan hisse diyelim uzatmadan... şimdii çeşitli beyanatlarla misal;
#204156
#217337
#224030
sözlükte ukde aktividesinin gelişmesi, serpilmesi için: yazıcıya içinden geçeni yazma, altında isminin yeralmasını istemediği başlıklar ekleme özgürlüğü sağlanıyorken ve bu da baya bi teşvik edilmişken sonradan bu deşifre olayları tezat teşkil etmedi mi baştaki tavra. farkı kaldı mı ne istediğini bilmez hocadan. oldu mu hiç.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol