tuzluk

maliyeci
esasen yazı teslim için son vakit cumartesi günü bitimi.yani pazar gününün ilk saatlerinde dergi normal şartlar altında yayınlanır.yani nedir bu normal şartlar? elimde dergi çıktı doya doya okuyun diyebilecek seviyede yazı olması ile alakalı bir durum bu.

örneğin bu hafta bu saat itibariyle 21 yazardan toplam 1 yazı var. evet sadece 1 yazı.

yazılar için duyuru yapıyorduk eskiden ki çok gariptir yazıların gönderilmesi konusunda çok çok etkili oluyordu.ama her hafta her hafta 20 yazarı ilgilendiren bir mevzu için duyuru yapmak hoş değil.farkındaysanız sağ tarafa bir buton dahi konuçlandırıldı.dergi çıkınca 2 gün boyunca yeşil renge dönüşüyor o buton artık.bunun temel nedeni "xxx. sayı çıktı" tipinden duyuruların dahi kimi bünyelerde rahatsızlık uyandırmasıdır.sanki biz uzaydan inmişiz ve bu ortamı hiç alakadar etmeyen saçma sapan bir işi dillendiriyormuşuzcasına.

çok ağır bir eleştiri olacak belki ama blgi sözlükte yazarların doğum günü bile duyurularla kutlanıyor.varın siz hesap edin gerisini.

neyse asıl mevzu bu değil.derginin pazar gününe ve hatta pazartesi günlerine sarkmasının sebebi yazarların geciktirmesidir.nihayetinde herkes insandır,vaktini,beynini,bütün özverisini ayırıp bizler için uğraş veren bu kadar kişiyi bir gün gecikmeden dolayı acımasızca eleştirmek olmaz.yazarları her hafta uyarmak gibi bir durum da anlamsız olacağından olay biraz akışına bırakılıyor.arada gereken düzenlemeleri yapıyor,ilgisiz kalanların dergiyle ilişiğini kesiyorum ve gerektiğinde yazarlara ulaşıp yazıp yazmayacaklarını soruyorum.

yani ne demek tüm bunlar? bilgi sözlük camiası tuzluk dergisine sahip çıktığı sürece tuzluk da tüm hızıyla devam edecek demektir.

siz güzellikleri çok uzaklarda aramadığınız,tuzluğu okuyup yazarların kendilerinin okunduğu hissini verdikçe ve yorumlarınızla bunu gösterdikçe, bununla kalmayıp dergiye aktif olarak katılıp yazdıkça bu dergi faaliyetine devam edecek.

kendimiz çalıp kendimiz oynayacaksak tüm bu özverili insanların zamanını çalmayalım bari.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol