türkiye laiktir laik kalacak

fikriminincegulu
madem laik bir ülkeyiz su sorulara kolay cevap bulunmasi gerek: neden bunca yildir sadece islam’in sünni ögretileri ögretildi? neden okullarda zorla sureler ögretilip notlar verildi?bu ülkede herkes sunni düsüncesini mi tasiyor? bu ülke icerisinde sunni disinda hicbir inanis bicimi yokmudur? sunni inancini destekleyen kurumlar olmasi, zorla sunniligin ögretilmesi eger laikligimizi gösteriyorsa demek biz laik düzendeyiz!.

atatürk’ün laiklikle ilgili bir kac notu :

"laiklik asla dinsizlik olmadigi gibi, sahte dindarlik ve buyuculukle mucadele kapisini actigi icin gercek dindarligin gelismesi imkanini temin etmistir."

"laiklik, yalniz din ve dunya islerinin ayrilmasi demek degildir. butun yurttaslarin vicdan, ibadet ve din hurriyeti demektir

"din bir vicdan meselesidir. herkes, vicdaninin emrine uymakta serbesttir. biz dine saygi gosteririz. dusunuse ve dusunceye karsi degiliz. biz sadece din islerini, millet ve devlet isleriyle karistirmamaya calisiyor, kasit ve fiile dayanan tutucu hareketlerden sakiniyoruz"

madem bu ülkenin kurucusu bunlari söylüyor simdi ki tabloyla söylenenler karsilastirildigi zaman halen laik oldugumuz anlasiliyorsa diyecek söz kalmadigina inanirim. ayni zamanda türkiye laiktir laik kalacak sözü ise slogandan öteye gitmeyen cümle olarak zihnimde halen isgal etme umarim bu isgaliyet sona erer.

(bkz: alevi köyüne cami insa etmek)
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol