türbanlılar odtü yu bilkent i kazanamazlar

kaamos
"ben 40 yıllık öğretim üyesiyim, çocuk değilim. türkiye’de türbanlılar odtü’ye bilkent’e girecek kadar puan alamıyor. genelde bu öğrenciler açık öğretim’e giriyorlar. buradaki düzgün üniversiteleri kazanıp bırakıp yurt dışına giden yok."

1-türkiye’de türbanlılar odtü’ye bilkent’e girecek kadar puan alamıyor.

gerizekalı mı bunlar diye algılayanlar, gelin oturun yamacıma. bir şey anlatacağım. prof, bir tespit yapmış. istatistiklere dayanarak yapılan bir tespit. yani, sen şunu kafana sok bir kere: tartışılan, türbanlıların zeki mi yoksa gerizekalı mı olduğu değil, neden kazanamadıkları! bunu anladıysan, cümleyi derinleştirelim.

kapalı insanların, yeni yeni burjuvalaştıklarını, vizyonlarının yeni yeni değiştiğini birçok kez vurguladık. kapalı insanların genelinin hala fakir olduğunu, eğitimsiz olduğunu bilmek de yarar var. prof da lafı buraya getiriyor, diyor ki:
o kadar puan alamıyorlar. "alamazlar falan demiyor, nerde onlarda o zeka hiç demiyor." ne diyor, maddi sebeblerden dolayı okuyamıyorlar, e haliyle de yüksek puanlı yerleri kazanamıyorlar.

2 - bu öğrenciler, bu üniversitelere girip türbandan dolayı okullarını bırakarak başka ülkelere gitmiyorlar.

yani, kız o kadar puanı almış,kazanmış, peruğunu takar paşalar gibi okur. odtü’de okuyan kapalı kızların olduğunu ben de biliyorum herhalde! dedim ya 40 yıldır bu işin içindeyim. bir daha niye tekrar ediyorsam dediklerimi. yoksa kim bırakır gider, herkesin hayallediği bir üniversiteyi.

3 - genelde bu öğrenciler açık öğretim’e giriyorlar.

buraya salak olduklarında girmiyorlar elbet, anlatamadım galiba, hani maddiyat dedik, eğitimsiz aile dedik. hani, bir şeyler dedik. sen hala "oha lan bunlar gerizekalı mı, koskoca prof’un söylediğine bak, prof olmuş ama adam olamamış, yuh" diyorsan eyvellah sana.

4 - buradaki düzgün üniversiteleri kazanıp bırakıp yurt dışına giden yok.

efendim söylediğim gibi, odtü’yü kazanıp da ben yurtdışında okuyacağım birader diyen yok. e gidenler kim? türkiye’deki okulları kazanamamış olanlar, yurtdışında şansını denemek isteyenler.

medya insanları çok güzel bir çarpıtma yapmışsınız, size 10 üzerinden 10 veriyorum. ödülünüz de hazır yarın tamamlıyorum. merak etmeyin!




bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol