türban

nickten yana sansim yok
kur’an’da geçiyor mu? geçmiyor mu? , dinin bir emri mi? değil mi? diye tartışmaları yapılan gündem maddesi olamayacak kadar gereksiz bir tartışmanın adıdır. zira türbanın dinin bir emri olduğunu laik kesim dahil herkes bilmektedir.

nur suresinin 30 ve 31. ayetlerine baktığımızda açıkça görülür;

30. (ey muhammed!) mümin erkeklere söyle gözlerini haramdan sakınsınlar; edep yerlerini korusunlar. böyle davranmak onlar için daha temiz (ve daha hayırlı)dır.şüphesiz ki allah, onların yaptıklarından haberdardır.

31.(ey muhammed!) mümin kadınlara söyle, gözlerini haramdan sakınsınlar,edep yerlerini korusunlar görünmesi zaruri olanlar hariç, zinetlerini göstermesinler.baş örtülerini yakalarının üzerlerine doğru örtsünler. zinetlerini, kendi kocalarından ya da babalarından ya da oğullarından ya da kocalarının oğullarından ya da kendi kardeşlerinden ya da kardeşlerinin oğullarından ya da kız kardeşlerinin oğullarından ya da kendi kadınlarından ya da sağ ellerinin altında bulunanlardan ya da kadına ihtiyacı olmayan (arzusuz veya iktidarsız) hizmetçilerden ya da kadınların henüz mahrem yerlerini tanımayan çocuklardan başkasına göstermesinler.

surenin birinci ayetinde de şu açıklama geçer;"bu, indirdiğimiz ve hükümlerini üzerinize farz kıldığımız bir suredir."

kaynak: kuran

"türban dini bir emir değildir" diyenler dini çok iyi bildikleri için(!) bu kaynağı inkar edeceklerini zannetmiyorum.

bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol