türban

camurhan
siyasal islamin özgürlük adi altinda pompalamaya calistigi siyasal imge.

bugünlerde büyük biraderin etkili isimlerinden holbrooke kisisinin bir yerinden uydurmasiyla nitelendirilen malezya örnegiyle beraber alevlenen mahalle baskisi tartismalarindan sonra malezya hakkinda yapilmis yazi dizilerini okuyunca nasilda özgürlükten ziyade cocuk yastaki ufacik kizlarin bastildigini saskinlikla ögrenmistim. daha saf olan sirf alissinlar, bedenleri egitilsin diye okulda zorla oruc tutturulan, bez parcalariyla namuslar örüttürülen körpeler bizde de yavas yavas miting alanlarina sürülmeye baslandi.
antalya’da yapilmis olan mitingde 6 yasindaki cocuk sarmalanip daha anlamini bile bilmedigi pankartlarla dolastirilmis. bebenin tasidigi slogan ise ilginc:

"başörtüsüne koşulsuz, sınırsız özgürlük".

siyasal islam’in amaca ulasana kadar yapacagi her türlü pislik özgürlük kisvesi adi altinda yürütülürken, bu özgürlük tanimi disinda kalanlar baski unsurunda ögütülecekken nitelik olarak yönlendirilmis kitlelerin nasilda özgürlügü baskiya dönüstüreceginin görüleceginin günleri yakindir.

birileri sirf bu özgürlük samatasinin üzerinden ceplerini doldurarak ciplerine binerken, bazilari ise mevkilerini karsitligiyla saglamlastirirkan bizlere düsen ise 3. dünya ülkeleri arasindaki konumumuzu saglamlastirmak olacak.

yalan dolanla gelinebilecek nokta ise ancak ve ancak demokrasiye yeni gecmis ülkeler arasinda büyük biraderin telkinleriyle güya misallanmis bizler olarak göt yalamaktan ötesi olmayacak.

türban dedigimiz tabiatinda kadinin kapatilip, erkegin pis bakislarindan yalanciktan korundurulmasi olan ise öteki dünyalar kesfedildiginde uzayda ilk oruc tutan malezyalının sapsalligi gibi hadi canim sende olacak. arada kaynayanlar ise voleyi vuran gemicik satin almis simsarlar olacak.

erkek dayatir, kadin uygular degismyecek. adaletli oldugu öne sürülen din ise ancak ve ancak tarihin gri sayfalarinda yerini alicaktir dünyaya meteor carpmadikca, küresel isinma nükleer zimbirtilariyla bizleri yakmadikca ya da delinin birinin ölümcül bir virüs gelistirmedikce.

http://www.milliyet.com.tr/2007/10/06/son/sonsiy38.asp

bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol