turan sözlük

independence
oncelikle orjinal bir sozluk.ba$ka hicbir sozluk sitesine benzemiyor.kodlar kendi uretimleri(?).$ahane bir yer.hemen gidip uyesi olasim geldi ama kendimi dizginledim.saf turk kanlarini lekelemek istemedim.

bizim de topumuzun ermeni kokenli yahudi soyundan(o ne demek lan?) geldigimizi bir cirpida anlami$lar.tebrik ediyorum kendilerini.bir de acaba burda da bana sovmu$ler mi diye bir kontrol ettim ve $u $ekilde bir sonucla kar$ila$tim.

"independence adli bir basliq yoxdur"

ilk defa bir sitede kendi nickim ile alakali "basliq yoxdur" turu kelimeler gordum, sevindim, gurur duydum.

ardindan ermeni ba$ligina baktim, $oyle bir sonucla kar$ila$tim.

"qedim türk torpaqlarını ele keçirib, orada ermenistan quran ve getdikce dünyaya yayılan mikob."

3hilal nickli bir arkada$ ikinmi$ sikinmi$ bunu yazmi$ ilk entry olarak.ibret icerisinde okuyup kullandiklari lisani ogrenmeye karar verdim.

mustafa kemal ataturk ba$ligina baktim $unla kar$ila$tim.

" hetta masson olduğu haqda boş şaieler yayılan dahi şexsiyyet"

kendilerini gipta ve hayranlikla izlemeye devam ettim.ve en son bilgi sozluk ba$ligini utana sikila actim.zira bilgi sozluk gibi bir $er yuvasinin bu kutsal mekani kirletmesini arzu etmezdim.fakat buyukluk gostermi$ler, bir $eyler yazmi$lar hakkimizda.utana sikila okudum.

"2.kalite gayrı milli unsurların cirit attığı bir sözlük, daha ne söylenebilir ki...mitili adlı şahsiyetin sözlüğe yaptığı yorum incelenirse daha iyi kavaranabilir ne oldukları."(allah belani versin senin mitili.)

"şu an ermenilerin, kürtlerin ve türk olmayan her kesin bizi* eleştirdiği mekancıktır. kendini akıllı zannedenlerin, sözlüğüdür. *"(hepimiz ermeniyiz hepimiz kurtuz hemen kavrami$lar senelerdir sakladigimiz bu gercegi.)

"birçok ermeni ve kürdün toplanma yeri tarih şuuruna sahip olmayan ermenileşmiş kürtleşmiş türklerde vardır dünya kürt olsun diye başlık bile var gerisini siz düşünün."(dunya turan sozluk olsun!)

"içinde bulunamayacağım olu$um. türk olmak geçmi$imle övünmek dı$ında ne kazandırıyor birisi anlatsın lütfen. iranlı fln olsaydım en azından "biz kendi uçağımızı yaptık naaabeerr, şahap füzesini nası soktuk amaaaa" diye övünürdüm. bunu bile yapmaktan acizim diye utanıyorum ve giremeyeceğim bu sözlüğe. suç kimin ?
(id est 04.09.2007 13:34)


yukarıda ki örnek yazıda olduğu gibi türklüğü bilmeyen yazarları için de bulunduruyor. sayın yazar arkadaşımız iran lı olmayı türk olmaya tercih ediyor. bu durumda bu kişi turan sözlüğe çamur atsa ne olur atmasa ne olur. "(ahahah.yazan ki$inin nicki super yanliz.asena.yerim yerim.)

nihayetinde bu orjinal ve kodlari calinti olmayan(peheyyy) internet sitesini her gun sabah ogle ak$am yemeklerden sonra takip etmeye karar verdim.kendilerinden turk olmak konusunda ogrenecek o kadar cok $eyim var ki, kendimden ve kendim icin turk dedigim her saniyeden tiksindim.

bir de en son sanirim $unu du$undum ki 2/3 saniye surmu$ olmali, tam emin olamadim.

mustafa kemal ataturk’un bize kazandirmi$ oldugu latin alfabesinde bulunmayan x,q,w gibi harfleri turlu entrylerde araya serpi$tirip, ardindan "ben has turkum su katilmami$ turkum, turkum ben o halde pic degilim" yaygarasi koparmak hangi zihnin carpik urunudur bilemedim.turk olmayanlarin pic olmasi durumu ise bamba$ka tabi.

sefil bir irkciligin izdu$umleri $iddetli bir $ekilde ya$aniyor turan isimli internet sitesinde ve bu yazilanlari ciddiye alabilecek kapasitede du$unce yoksunu insanlari da ne yazik ki zehirliyor.

aslinda bu arkada$lar toplansalar half life falan oynasalar da turkculuk ile alakali kavramlari gercekten bilen birileri irdelese, half life bitip evlerine donduklerinde bu yazilanlari okuyup reel bilgilerin sahibi olasalar, ertesi gun yine half life oynayip eve donduklerinde ilik bir du$ alip bu korelmi$ du$unceleri akillarindan silip atsalar, toplum icerisinde "insan" gibi ya$asalar..

lar lar lar.hayatimiz temenni ile geciyor da degi$en hicbir $ey yok.

bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol