sözlükteki akp düşmanlığı

sepulturk
olmaması halinde saçmalık olacak düşmanlıktır. yahu hadi türbanı, milleti birbirine düşürmeyi filan geçtim. ekonomi düzeldi denmiş. şöyle bir şeyler var ekonomiyle alakalı.

akp ilk iktidar dönemiyle ilgili sürekli neyle övündü, ihracatı artırmalarıyla değil mi? evet ihracat rekor seviyede %136 büyüdü. ama nasıl bir büyüme bu? kimse bunu sormadı. tamamen şişirilmiş, iyice dışa bağımlı hale gelinmiş bir büyüme. bütün üretim fonksiyonlarının iyice dışa bağlandığı bir büyüme. anlatamadım mı? şöyle diyim o zaman. ihracatın %136 arttığı bu dönemde ithalat %168 arttı. bak ne diyorum 168 diyorum. yetmedi mi? dış ticaret açığı %241 arttı. bunun sonucunda ne oldu peki, cari işlemler açığı %2013 artarak rekor bir seviyeye ulaştı.

bir de çok övündükleri bu dolar seviyesi var. akp hükümeti göreve geldiği yıl ülkedeki sıcak para stoku 8,9 milyar dolardı. temmuz 2007 itibariyle ise 95,9 milyar dolar. ama olsun her şey ne kadar hoş değil mi? peki bu yabancı sermaye bu 95,9 milyar doları birden piyasadan çekse ne olur onu tahmin edebiliyor musunuz?

bu yazıyı daha da karmaşık rakamlara boğup yazabilirdim ama akp hükümetini başarılı görenlere zannımca bu kadar basit şekilde anlatılmış rakamlar bile karmaşık gelecektir. ayrıca ne işsizlikten bahsettim, ne kadrolaşmadan bahsettim, ne ülkenin peşkeş çekilmesinden bahsettim, ne ülkenin sanki texas’da bir kasaba gibi yönetilmesinden bahsettim, ne akplilerin yakınlarının paranın amına koymasından bahsettim, ne de özgürlük kisvesi altında ülkenin nasıl birbirine düşman edildiğinden bahsettim.

ayrıca rte hazretleri; "laikliğin teminatı benim!" demiş. aklıma bir şey geldi benim yıllar öncesinden;
"bu ülkenin %99’u müslüman. hem laik hem müslüman olunmaz. ya müslüman olacaksın ya laik. müslümanlığın yaratıcısı olan allah kesin hakimiyet sahibidir."

not: bu yazıyı akp’den de chp’den de nefret eden birisi yazmıştır.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol