siyasi simge olarak türban takmak suç mu

greyfurt
15 ocak 2008 tarihli hürriyet’in haberi:

erdoğan, dün düzenlenen basın toplantısında "türkiye’de ilerici bir islam devleti olamaz mı?" sorusuna şu karşılığı verdi:
"bu soru, batının ne yazık ki bizi anlamadığını gösteriyor. her şeyden önce islamcı ifadesini anlamak mümkün değil. biz din kökenli bir parti değiliz. benim partimin içerisinde başörtülüler varsa diğer siyasi partilerde de başörtülü insanlar var." başbakan erdoğan, üniversitelerdeki türban yasağı konusunda da değerlendirmelerde bulundu. erdoğan, türkiye’de başını örtenlere, "başörtüsünü siyasi simge olarak kullanıyorsun" şeklinde baskılar yapıldığını söyleyerek, şöyle konuştu: "velev ki, bir siyasi simge olarak taktığını düşünün. bir siyasi simge olarak takmayı suç kabul edebilir misiniz? simgelere, sembollere bir yasak getirebilir misiniz? özgürlükler noktasında dünyanın neresinde böyle bir yasak var? buradaki dert başka aslında. biz bunu çok iyi biliyoruz. bunu maalesef takdirde zorlanıyoruz. ama halkının yüzde 99’u müslüman bir ülkede bunlar yaşanıyor. bunu en yakın zamanda çözeceğiz. kanunda zaten çözülmüştü. anayasa mahkemesi’nin bir yorumuyla bu iş engellenmişti. şu anda anayasa içerisinde çözümü arzumuzdur, öyle çözelim ki, herhangi bir gerginliğe de zemin hazırlamasın. onun için bunun zeminini de geniş tutuyoruz. demokrasilerde çare tükenmez diyoruz."

-----------------
her zaman ki gibi birileri gene bir şeyleri cımbızlamış. heveslerini de kırmak istemiyorum. oyalansın işte çocuklar.

kaynak:http://www.hurriyet.com.tr/gundem/8027635.asp?m=1

not: konuşmanın bir sadece cümlesini alıp yorumlayan basınımıza da buradan sevgilerimi yolluyorum. konuşmanın bu kısmını bulabilmek için bile en az 10 dk uğraştım.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol