siyasetin futbola bulaşmasi

ankakusu
diyarbakırspor basın sözcüsü aziz gölcük, chp genel başkanı deniz baykal’ın diyarbakırspor’un ligde kalması yönündeki önerisini doğru bulmadığını söyledi.

aziz gölcük, aa muhabirine yaptığı açıklamada, diyarbakırspor’un hak etmemesine rağmen aldığı cezalar nedeniyle ligde kalamadığını belirterek, yönetici olarak bu durumdan büyük üzüntü duyduğunu ve takımın küme düşmesi nedeniyle tüm taraftardan özür dilediğini belirtti.

diyarbakırspor’un ligde kalması için gerekli maçları kazanamadığını vurgulayan gölcük, baykal’ın önerisinin diyarbakırspor’un imajına zarar verdiğini kaydetti.

gölcük, şöyle konuştu:

’’bu girişimi doğru bulmuyorum. takımın siyasete alet olması hoş değil. küme düşme diyarbakırspor’un sorunudur. eğer diyarbakırspor yeniden birinci lige yükselmek istiyorsa güçlü bir ekip oluşturur ve yeniden birinci lige döner. ancak uefa’nın ligdeki takım sayısını artırılması yönünde uygulaması varsa buna saygı duymak lazım. bunun dışında diyarbakırspor için böyle bir şey yapılmamalıdır. bu tartışmaların sona ermesini istiyorum. bu tartışmalar gündemde kaldığı sürece en büyük zararı türk futbolu görecektir.’’

baykal ne demişti?

chp genel başkanı deniz baykal dün yaptığı açıklamada, diyarbakırspor ve samsunspor’un ligde kalması gerektiğini, partisinin bu yöndeki düzenlemelere destek vereceğini açıkladı. baykal "büyük üzüntü duyuyorum. böyle bir ligde diyarbakırspor ve mustafa kemal’in ilk adım attığı samsun’un mutlaka bulunması gerekir. bize kimse kural, federasyon demesin, önemli olan türkiye’nin barışı ve kardeşliğidir" dedi.

milletvekilleri atağa geçti

ayrıca akp samsun milletvekili ahmet yeni ile akp diyarbakır milletvekili irfan rıza yazıcıoğlu, bu yıl türkiye futbol ligleri’nde küme düşmenin kaldırılması için hazırladıkları kanun tekliflerini tbmm başkanlığı’na sundu.

yeni’nin türkiye futbol federasyonu kuruluş ve görevleri hakkındaki kanuna, geçici bir madde eklenmesi hakkındaki kanun teklifi’nin gerekçesinde, bu yıl sahada oynanan futboldan çok, saha dışında futbol üzerine oynanan oyunlardan söz edildiği, hakem hataları, futbol federasyonu seçimleri ve sonrasında ortaya atılan iddiaların 2005-2006 futbol sezonuna damgasını vurduğu bildirildi. bu durumun futbol kamuoyunda moral bozukluğuna ve futbolda adalet duygusunun sarsılmasına neden olduğu kaydedilen gerekçede, "2005-2006 sezonunda futbolda kaybolan adalet duygusunun yeniden kazandırılmasına yardımcı olmak için bu yıl liglerimizde küme düşmenin kaldırılması faydalı olacaktır" denildi.

yazıcıoğlu da aynı konuyla ilgili olarak hazırladığı kanun teklifini tbmm başkanlığı’na sundu.

http://www.haberturk.com/newengine.php?haberturk=haber&@=227113
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol