şirinler

camurhan
belcilaki bir cizerin yaratmis oldugu orjinal adi "les schtroumpfs" olan cizgi film. komünizm paranoyasini yasayanlar icin kacinilmaz yasaklanasi bir cizgi film.

icerisindeki yasam tarziyla fantastik dünyaya ait hayal unsurlari tasiyan bu cizgi filmin cocuklar icin yapilmis oldugunu unutmayalim.

he-man, thundercats, seker kiz candy’den farki #404716 aciklamamda belirttigim üzere imece usulü yasamayi, dogaya saygiyi, sevgiyi desteklemesidir.

belki cogumuz büyük sehirlerde yasadigi icin gözden kacmis olabilir. anadolu’da da bu tarz yasam hakimdi. köyün muhtari (agalar disinda) köyü yönetir, nalbant nal üretir, ahsaptan anlayan marangozluk yapar, bakkal cesitli tüketim malzemeleri satardi. herkes asagi-yukari toprakla ilgilendigi icin yiyecek sorunu olmazdi.okul yaptirilacaksa beraber yapilirdi.

fark edilmemis birsey daha varsa o da avrupa’daki dolayisiyla belcika’daki komünel yani ortakci yasamin bir mazisi olmasidir. feodalizmde kökenlerini bulan bu yasam tarzinin merkezi olmayan yönetim birimleri tarafindan her zaman korundugu bilinmelidir. farklilik buradadir zaten.

örnegin almanya’da bu kadar eyalet varsa bunun sebebi sadece buradaki insanlarin kökeni degil ayni zamanda kendi tarihlerinden gelen birlikte yasam geleneginin sundugu paylasimciliktir.

ileri kapitalist ülkelerin kücük cocuklara asilandigini iddia ettigi cizgi film aslinda var (olmus) olan yasam biciminin kartonlara dökülmesidir.

nitekim cocuklara gösterilen bi cizgi filmin sapka renkleriyle, sakallarla alakasi yoktur.

eger her toplumda, her ülkede fanatikleri varsa ve bunlarin cogunun komünist olmadigi düsünülürse komünist iddialarini atanlarin korkakligiyla, bireysel yalnizligin hice sayilmasiyla, o yillarin getirmis oldugu komunizm paranoyasiyla alakali oldugu görülebilir.

ne yani ileride uzayli tehlikesi olursa "aha bu voltron’da uzayli propagandasi yapiliyor" mi diyecegiz? daha neler yaaa.

bu iddialar oldu, olucakta.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol