sigara yasağının kapsamının genişletilmesi

redcrow
almanya’nın bazı şehirlerinde, (berlin’i hatırlıyorum) bu yasak sigara içenlerin özgürlüklerine müdehale edildiği gerekçesi ile durdurulmuş, daha doğrusu beklemeye alınmıştır. adamların demokrasi muhabbetleri biz deki gibi "türbanlılar - türbansızlar" tartışması ekseninde dönmediği, daha geniş bir kitleyi kapsadığı için bu tarz bir uygulamaya yönelmeleri anlaşılır tabi. en azından imaj olarak üzerlerinde eğrelti durmuyor, koca alamanya orası.

kesinlikle biz de bu tarz bir uygulama yapıp bu yasağı kademe kademe uygulamaya başlamalıyız. nedeni çok basit. şimdi misal, bu yasağın hıncal uluç abimizin kodaman dostlarıyla birlikte paso akşam yemeği yediği bir boğaz restaurantı ile, benim mahallenin piçleriyle akşamları fayans döşemeye gittiğim bizim sokağın köşesindeki ortaklar77 kırahathanesine aynı anda gelmesi inanılır gibi değil. biz bu şoku kaldıramayız babacım. hani papermoon gibi mekanlarda takılsak ilk başta biraz yadırgar daha sonra çaktırmadan buna bir kılıf uydururuz ama şu anki sosyal statümüz bu darbeyi kaldıramaz, yıkılırız valla.

o yüzden önce kafa ve statü olarak bu yasağa daha elverişli olan yerlerden başlansın, onlar iyice bi içlerine sindirsin, biz daha sonra kademeli olarak yavaş yavaş müdahil oluruz olaya. oralara zabıta sokmak yiyo mu ha sorarım size?..

hadi bugün yasak uygulanmaya başladı diyelim, ben şahsen izmarit gibi kokmayan, duvarları sigara dumanından sapsarı olmamış bir kahveye gidip hayatta king mink oynamam arkadaş. askıcı çocuğa, " küllükleri boşalt oğlum, hafriyat alanına döndü burası" diye fırça atmadan içim rahat etmez. ben kahveden eve döndüğümde annem üzerimdeki kazağı çernobil çalışanı gibi özel kıyafetlerle üzerimden çıkarıp imha etmezse rahat edemem. saçımı yıkarken kafamdan küvete süzülen suyun rengi koyu tonda olmazsa evlendiğimde karıma sorun çıkarırım. o yasak bize sökmez aga, ceza kesmeye gelen zabıtanın kafasını okey ıstakasıyla eğriltirler valla. 56 ytl cezası varmış. yok ya.. neyse.. var mı lan 10 luk kılıç atan?
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol