şehit

digitercumecom
askere giden kişinin kışlada geçirdiği tüm zamanlar askerlikten sayılır. bu zamanın az bir kısmı eğitim ve savaş olmakla birlikte büyük bir bölümü uyuma, yeme içme vs angarya işlerle geçer. çoğu zaman eğitim ve savaş yani talim ve harp 24 saatten belki 3 - 5 saati geçmez. ancak askere teslim olmuş ve askerlik yapmakta olan, askerlikten kaçmayan kimsenin tüm zamanı askerlik süresinden sayılır.

aynı bunun gibi, allaha inanan ve elinden geldiği kadar ibadet etmeye çalışan kişi islam kaynaklarına göre cünudullah’tan yani allahın askerlerinden sayılıyor. yani allah yolunda yaşamış sayılıyor. hatta hiç ibadeti olmasa sadece imanı olsa bile yine allah yolunda bulunmuş oluyor.

dolayısıyla inancı olan kişi için çeşitli hadis rivayetlerine göre ve ayetlerin tefsirlerine göre zor ve meşakkatli ölümler (vatan için ölmek, yanarak, boğularak, yada loğusa zamanında ölmek) şehitlik sayılıyor.

sonuç olarak vatanın her yerinde özellikle son zamanlarda doğuda yitirdiğimiz kanımız, canımız ve birer parçamız olan o tıfl vatan evlatları inançlıydılar ve şehit oldular diye hüsnü zan ediyoruz. herkesin kalbini allah bilir. ancak bize düşen iyi görmek ve iyi düşünmektir.

tüm şehitlerimize ve geride bıraktıkları acılı yakınlarına rahmet diliyoruz. vatan sağolsun, teröristler, alet olan küçük insanlar ve alet eden büyük dünya devletleri kahrolsun, kahrolsun, kahrolsun diyoruz.

bayrak inmez, şehitler ölmez, vatan bölünmez.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol