şehit

hakir adam
#117742 de değinilen şehitlik derecelerinden her birinin ortak özelliği ani olmasıdır. dolayısıyla iman sahibi olup ani ve feci ölen insanların şehit olduğu sağlam kaynaklardan rivayet edilir.kuranda geçermi bizzat bilmiyorum ancak hadis olarak mevcuttur.

vatan konusuna gelince vatan sevgisi de imandandır.sebep bağımsız ve huzurlu bir ülkede insanların birlik ve refah içinde yaşamsı beklenir.bu sebeple huzurun olduğu herşey dinimizce övülmektedir.

ancak bu birlik ve huzurun bölünmesi için çalışn ve fakat ölülerine şehit diyebilen zümreler de mevcut.misalse dağdaki terörist de ölüsüne şehit sayar.ayrıca bunlar bir fitneye (devletin birliğini bozmak ve diğer sapık inançlar vs) sebep oldukları için şehit sayılmayacaklardır.

iran-ırak meselesine gelince bunun gibi eğer 2 islam zümresi birbirine girerse orda takdir yaratanındır.bize yorum düşmez.tabi çok bariz biralamet yoksa.yok eğer biri diğerini haksız olarak taciz ettiyse alahü a’lem onda da şehitlikten bahsedemeyiz.tarihte benzeri vakalar vardır ve fııh kitapları onlar hakkında yorum yapmaktan men eder.ayrıca islam dininin önde gelen isimlerinden oldukları için saygınızı eksiltmeyin zira mesul olursunuz denmektedir.

son olarak yaratan kitabında amellerin/fiillerin niyetlere göre değerlendirildiğini bildirmektedir.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol