sabah ezanı

eldrun
bulunduğunuz yerden 4-5 tane ya da daha fazla camiden gelen ezan sesleri duyabiliyorsanız bir süre sonra sıkmaya başlayan olay. imamların kolundaki saatlerin farklı olmasından kaynaklı olarak ezan sekansı 30dk civarı sürebiliyor. hayır şöyle iyi okuyan bir kaç müezzin olsa da aradaki farklar çok kısa olsa şöyle yankı gibi bir etki yaratsa o zaman tadından yenmezdi en azından.

edit: kötülenmesi ilginç. yahu bizim mahalleden 4 tane meridyen geçiyor gibi bir durum var cidden, biri okuyor bitiriyor 100 metre ilerideki 5dk sonra başlıyor falan. sabahın köründe 30dk’ya varan ezan okuma süresi rahatsız edici olabiliyor o yüzden.

ayrıca şuna da değinmek istiyorum; nedir bu her köşe başına cami sevdası bir türlü anlamış değilim. hadi nüfus fazla, herkez camide namaz kılmak istiyor desen bile, kardeşim madem her 100 metrede bir cami var zaten megafonun sesini niye köklüyorsun, kendi bölgene duyursan kafi, kirlilik yaratma. sesin de güzel olsa bari. ya da direk çık minareye öyle oku da oraya koyulan minare bir işe yarasın. sadece hoparlör koymak için koskoca minareler dikilir mi hiç insaf ya.koy oraya uzun bir direk o da aynı vazifeyi görür. nedir bu şekilcilik anlayabilmiş değilim.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol