sabah ezanı

independence
ezana kesinlikle kar$i degilim, once bu bilinmeli ancak $oyle bir $ey hayal et;

mevsimlerden yaz, hava bildigin yaniyor, oda cehennem sicagi. acmi$in cami cerceveyi yatmi$sin. cevrende olmasi gerekenden 5/6 kat fazla cami var, neredeyse her sokakta bir cami. mi$il mi$il uyuyorsun, camlardan hafif bir esinti odayi dolduruyor, huzur icindesin.

bir anda kulaklari yirtarcasina bir ses;

+ allahuekberrrr alllaaaaahuekberrrr.

sabah ezani. tamam problem degil. uyaniyorsun ama dedigim gibi problem degil, 3 dakika icerisinde bitecek ve sen uykuna kaldigin yerden huzur icerisinde devam edeceksin. sabah ezani kilmiyorsun, belki de hristiyansin yahut yahudi, belki de ateist. kimseyi baglamaz, senin tercihin. mecbur degilsin her sabah uyandirilmaya ama ba$kalarinin inancina da saygin var.

fakat;

e be karde$im, 3 dakika surmesi gereken ezan 3 dakika suruyor da, 3 dakika sonra diger sokakta ba$layan ezan sesi nedir $imdi? o bitince digeri, o bitince digeri ve o bitince digeri? mubalaga yok bu cumlede, tamamen gercek.

bu i$i belediyeler bir $ekilde duzenlemeli. 1km alan icerisinde bir camiden ba$ka camide ezan okunmamali, mesafe olculebilir, bunu tamamen tahmin olarak soyledim.

yineliyorum, kesinlikle ezana kar$i degilim, kar$i oldugum $ey 5/6 ayri camide(ki bu camilerin arasinda 100 er metre ya var ya yok) ayri ayri zamanlarda ezan okunmasi. ve bu ayri zamanlar oyle bir denk getirilmi$ ki, biri bitiyor biri ba$liyor, sizin uykunuz da yalan oluyor.

bununla alakali diyanete ciddi ve uzunca bir mail yazacagim yarin.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol