robocop

eldrun
bilim kurgu ve cocuk filmi gibi gözükmesine rağmen derinlerine inildikçe daha iyi anlaşılan robocop, filmde suç merkezi detroit şehrine tayini çıkan murphy’nin ortağıyla birlikte suçluları kovalarken bir binaya girip pusuya düşürülmesi ölmesi ve bir robot-insan polis projesi ile yeniden yaratılmasıyla başlar.

murphy’nin öldürülme sahnesi oldukça sarsıcıdır, ortağının gözleri önünde feci şekilde katledilir.robot-insan projesi murphy üstünde hafızası silinip uygulanır, rakip firmanın projesi olan tam robot polis ise sorun çıkarınca robocopun kullanılmasına karar verilir.

polis merkezine getirilen robocopa atış talimi yaptırıldığı sırada eski ortağı, silahını çevirmesinden onun eski ortağı olabileceğini düşünür.robocop’a adını sorar, hatırlayamaz robocop, ortağı onun murphy olduğunu söyler ve robocop araştırmaya başlar.eski anılarının imgelerini görür uyku sırasında.

suça batmış detroit şehri nerdeyse kurtarılamaz durumdadır, sunucuların sunduğu suç haberleri ve yönetim ile ilgili haberler sıradan olaylarmış gibi anlatılır hatta aralarda gülüşmeler şakalaşmalar yapar sunucular.6000sux adlı arabanın reklamları yapılır her yerde.hayvani bir benzin tüketimi vardır bu övülür işte gerçek amerikan rüyası diye, hatta işinden kovulan bir adam rehine bırakmak için söylediği istekleri arasında bu arabadan da ister. kahramanların yaptığı gibi peş peşe kurtarma sahneleri gelir ekrana, robocop’un olduğu.eleştiriler komedi tadında yapılır filmde.alttan alttan verilir.

robocop kendisini öldüren kişiyi görür ardından.olayların peşini kovalar fakat şehrin yöneticileri bile pisliğe batmış durumdadır, mafya ile iç içedir.polisler grev yapmaktadır.robocopun üstlerine karşı tutuklama yetkisinin olmama durumu vardır sonradan öğrendiğimiz.başkanın en sonunda suçlular ile iş birliği yapan diğer üyenin üyeliğini iptal etmesiyle robocop’umuz öldürebilir elemanı.

böyle güzel bir filmdir işte.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol