reşat çalışlar

agire jiyan
kendi tabiriyle ilk firsatta bilgi sozluk uzerine bir analiz kaleme alacak olan klon klon seken ki$i, hizli gazateci.

kendisinin bilgi sozluk uzerine yapacagi analizin burada bulunan herhangi bir yazarimizin bilgi sozluk’le ilgili yaptigi yorumdan hicbir farki yoktur nezdimde. tabi ki inceler, ele$tirir, bulundugu ortami sorgulamak herkes kadar onun da hakkidir lakin "ehem ahali beni dinleyin ben bi analiz yapicam" diye ortalikta kurumlanmak, mufetti$ edasiyla suzulmek nedendir? kendisi sozluk experti midir, ha oyleyse soylesin ba$tan da kirmizi halili thememizi eksik eylemeyelim.

kendisinin sozluk yazarligina gelince o benim kedimin tuyudur, bu benim babamin amcasinin en sevdigi yemektir tarzi entryler ki$isel entrylere girer ki bunu da yapsa yapsa bir comez yapar. bundan bize nedir, kime nedir, geneli hesaba katmazsak bana nedir?

bunun di$inda insan sevgilisine methiyeler duzmek icin neden bir "sozluk klonunu" tercih eder, bu insanlarin evleri barklari yok mudur, a$klarina ihtiyaclari olan ki$iler sadece kendileri iken neden gozler onune serme ihtiyaclari hissederler? bilemiyorum, belki de ben bu geni$ligin temsilcisi olamayacagim icin anlayamiyorum, ama anlayan biri varsa beri gelsin, ben de mutlu olayim nesli tukenen pandalar da.

ek$i sozluk benim de ilgiyle takip ettigim, cok guldugum, cok $ey ogrendigim bir site. lakin orda isim yapmi$ yazarlarin secerisini buraya dokmek neden? hayir diyelim ki doktun anam babam, bari haklarinda dogru duzgun bilgi ver, bu benim kankam, oteki benim ba$ tacim, o beni cok sever. artik dayanamadim itiraf ediyorum, otisabi de benim oz abimdir, hatta ben de otisim abi kelimesi de ordan geliyor cok sever beni.

neyse demem o ki bunlar fani $eyler. re$at cali$lar bey, ara sira ek$i sozluk’ten ba$ini kaldirsa da somali’deki insanlarin karninin doyup doymadigini da inceleyiverse, hani onlari da ko$esine aliverse diyorum sayin hizli gazetecimiz. siz cali$iniz efendim birakiniz naminizi insanlar yurutsun. ha bir de sozlugumuzu analiz ederken kendisine cok sevdigi sezen aksu’dan beni kategorize etme parcasini dinlemesini tavsiye ediyorum, bir de olur da begenmeyip bu klondan sekmeye karar verirse giderken kapiyi cekmeyi unutmayiversin.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol