raul gonzalez

nick nicki nickince
raul gonzalez blanco (1977 - ), ispanyol futbolcu. halen daha real madrid spor kulübünde aktif futbol hayatına devam etmektedir.

27 haziran 1977 yılında madrid’de doğdu. futbol hayatına atletico madrid ile başladı. ardından 15 yaşında real madrid’in altyapısına transfer oldu. 17 yaşında mucize çocuk olarak real madrid a takımına çıktı. 1998 yılında ilk büyük turnuvasına katıldı. bu turnuvada nijerya’ya 1 gol attı. ardından euro 2000 de kaçırdığı tarihi penaltı raul’u kötü etkiledi fakat taraftarlarının desteği sayesinde bunu atlatabildi. real madrid ile birçok şampiyonluk yaşadı ve şampiyonlar liginde başarılı oldu. şu anda şampiyonlar ligi’nde en çok gol atan futbolcudur. real madrid formasıyla la liga’da attığı 180 golle; la liga tarihininde en fazla gol atan futbolcudur.

özel hayatında ise 1999 yılında mamen sanz adlı manken ile evlendi. 2000 yılında jorge adından bir oğlu oldu, jorge adı raul’un çok sevdiği kendisini keşfeden jorge valdano’dan gelmekteydi. arkasından 2002 yılında hugo adından 2. oğlu dünyaya geldi. bu oğlunun da ünlü futbolcu hugo sanchez’den ismini aldığı söylenmektedir. 2005 yılında da ikiz çocuk babası oldu.

bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol