prof.dr.ahmet akgündüz'ün kuveytli gence verdiği ayar

herkonudafikrimvar
'11 yıl padişahsız devlette isyan etmemişler, demek ki o zamanın halkı gidişattan gayet memnunmuş' adam sanki sırp, adam sanki yunan gibi rahat konuşuyor.
bugün de iq'yu yerlerden topluyoruz.
1- devlette kargaşa var da fethedilen yerlerde vali ve kolcu güçleri yerinde değil mi? yerinde
2- fethedilen yerlerde ordu mu bıraktın da adamlar 11 yıl içinde isyan edecek. eski zamanlarda bir sefer 5-6 yıl sürdüğünden 11 yıl bir isyan için çok erken bir süre
3- cılız isyanlara kalkışmadıklarına nereden eminsin, çok mutlular her gün balkan dansları mı yapıyorlar sanıyorsun
4- orta okulda ülkü ocalarına çok gidenlerde olan sendroma yakalanmışlar var aramızda, osmanlı hoş görü imparatorluğu falan. kilisenin yanına cami yapmış onu gösterirler sürekli. hristiyan kalabilirsin ama müslüman'ın 3 katı vergi vereceksin, ayrıca müslüman olmassan devlette çalışamaz ve herhangi bir iş alamassın. e tabi hristiyan kalmaları osmanlı'Nın işine gelecek.. daha çok para sömürecek

ayrıca balkanlar'da (hatta venedik ve viyana dahil) yüzyıllardır her gün saat 12 de çalan kilise çanları barbar türkler'den kurtulmayı müjdeler. inanmıyorsan araştır.

sonuç ; osmanlı bir aile imparatorluğu idi ve insanlar da onların kulları idi. gittikleri yerlere kan ve eziyet getirdiler. tek mirasları trakya ve istanbul'dur. Osmanlı tarihte silindi geçti. gurur duyulacak bir tarafı kalmadı. dediğim gibi roma imparatorluğuna tebessüm eden italyan gibi olmalı fazla da takılmamalıyız.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol