polise tokat atan milletvekili

independence
hepiniz biliyorsunuzdur, sebahat tuncel’den bahsediyorum.

dun sozde nevruz kutlamalari sirasinda yine ellerinde ta$, polise saldiran insanlarla doldu dogu illeri. bu insanlarin icerisinde elinde ta$ ile bengi yıldız da vardi, polise tokat atan sebahat tuncel de vardi.

yapilan onca uyariya aldirmaksizin, kanunlara aykiri bir $ekilde yapilmaya cali$ilan yuruyu$u durdurmak icin gruba mudahale eden polisin kar$isina cikip amirlerini tokatladi sebahat tuncer.

polisin mudahalesi sertti, yerliydi, yersizdi, a$iri guc kullanildi ya da kullanilmadi, bunlari tarti$miyorum. bunlar olmu$ olabilir, afferin polise diyecek degilim elbette. polisin iyi bir egitime alinip toplumsal olaylarda minimum guc kullanarak olaylari nasil bastirabilecegi ogretilmeli kendilerine.

bugun bu ba$likta tarti$tigim konu bir milletvekilinin dokunulmazligina guvenerek yasalari korumaya cali$an bir polisi tokatlamasi. polis ba$komiseri neye ugradigini $a$irdi kaldi oracikta. bir kadindan tokat yedigine mi yansin, astlarinin altinda yine bir kadindan tokat yedigine mi yansin yoksa tokata kar$i hicbir $ey yapamayi$ina mi yansin, delirdi kaldi orada, mimiklerinden de belliydi zaten.

bir kadindan tokat yemek hangi erkegin agrina gitmez, bir soyleyin bana? sirf bu yuzden i$lenen cinayetlerin haddi hesabi yok bu ulkede. hele bir de bir kadindan tokat yedikten sonra kar$iliginda susmak zorunda kalmaya ne demeli? o dakika o kalabalikta bir yankesici birisinin birak cuzdanini, taragini bile calip kacmaya cali$sa, o ba$komser allah biliyor ya ceker vururdu yankesiciyi, yuz ifadesinden anladigim kadari ile o hale gelmi$ti adamin psikolojisi.

her $eyden once milletvekili siyaseti mecliste yapacak, sokaklarda degil(secim zamanlari haric). yine bir milletvekili ulkenin geneli ile alakali ya da milletvekili secildigi ilin geneli ile alakali faaliyetlerde bulunacak, sokak gosterilerinde ba$i cekmeyecek. yok illaki sokak gosterilerinde de ba$i cekecegim diyorsa da ba$ina gelebilecek her $eye razi olacak bu durumda, gidip polis tokatlamayacak.

umudum o dur ki bu fiilin cezasi adalet tarafindan en kisa zamanda kendisine verilsin.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol