polis

independence
bu yazim kesinlikle tum polisleri kapsamamakla birlikte, cok ama cok extreme bir durum gozler onune serilmek istenmi$tir.

az once mecidiyekoy polis karakolunun onunden geciyorum. uc tane polis, karakolun kapisinin onunde sirtlarini park halinde olan ekip arabalarina dayami$lar, gelen gecen insanlarin icerisinden insan secerek kimlik sorgulamasi yapiyorlar.

$imdi ben yaniliyorsam biri beni duzeltsin.

polis kimlik sorgulamasini ancak bir emir uzerine yapabilir, yani yoldan gecen birisini kafaniza gore durdurup kimlik soramazsiniz. boyle bir hak yok bildigim kadari ile.

polis ancak uygulama noktalarinda bu i$lemi yapabilir, karakolun kapisinda, agzinda sigara varken sirtini ekip arabasinin kapisina yaslayarak onunden gecen insanlardan keyfekeder kimlik soramaz.

takip ettim kimligi sorulan insanlarin ya$ ortalamalari 20 civarinda ve daha ziyade ya roman ya da kurt kokenli genc insanlar. yani toplum gozunde hem default olarak mimlenmi$ insanlar, hem de kendilerini savunmak adina "buna hakkiniz yok ki sizin?" diyebilme cesaretine henuz ya$ anlaminda ula$amami$ insanlar. kisacasi polis eglenmek icin saf tutmu$, kendisine kurban aramakta. izlenimim tam olarak bu yonde. 2 defa onlerinden gectim, 1 keresi i$im sebebi ile 1 keresi de sirf killigina bana da kimlik sorsunlar diye ama olmadi, sormadilar. ayip ettiler.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol