plan yapmayın plan

darth sidious
mumkun oldugu kadar agzimi bozmadan yazmaya calisiyorum. aslinda huyum degildir kufretmek. kufrumu hak eden kisi ayni zamanda kufrumun sebebini anlayacak kisi degildir zaten. o yuzden adab-ı muaşereye uymaya azami özen göstermekteyim.

sanat ın tanımı sınırsız özgürlük değilse de sanatı sınırlandırmak doğru değildir. sanatçı kendi sınırını bilen kişidir. özgürlüğünün nerede biteceğini bilir bir sanatcı. bu baslik altinda adi gecen hiç kimse sanatçı sıfatını hak etmediğinden olsa gerek duracakları yer konusunda kararsızdırlar. türüt denen kişi bildiginiz yerel bir şarkıcıdan farksız, asla bir müzik eğitimi almamış, ne diyafram kullanan ne kafa sesi çıkarabilen, yapabildigi sadece bağırmak ve yüksek sesle armonik! sesler çıkarmak olan bir insancık. söz konusu şarkının yazarı kendine ozan diyen isminin anlamından bihaber, kafiyeli soz yazarı bir adamcagız.veyselin çocuklarına bağırırken savurdugu kufru, onun en begendigi, en sanatsal, en guzel eseri! ne değişmem. söz konusu arife tarif gerektiginden yazmak zorunda kalıyorum bunları.

şimdi denebilir ki iki deli aralarında eğlenirken bir başka deli olaya taraf olup, bu müzikli saçmalığı, temaşaya gövertmiş. yani klip yapmış kendince. iyi de mirim bu adam bunu yaparken bir mesaj verme kaygısında. yani düşündüğümüz kadar da geri zekalı değil. sanıldığı gibi andavallığın sınırında, ne yapsam da eğlensem diye düşünürken, oynadığı beylik tabancasını kenara koyup bilgisayarın karşısına geçtikten sonra "hadi içimdeki zehir, ceraati dökeyim de rahatlayayım. diğer elimle masturbasyon yapıp rahatlarım" diyen bi küçük çocukcağız değil. en azından sadece bu değil. burada bir bölge insanını kalıplaştırma çabası, aynı fikri paylaştığını, çoğunlukta oldugunu, hatta bir gruba dahil oldugunu belli etme çabası ayan şekilde görülmekte. bastırılmış bir çocukluk, aile içi şiddet hatta küçükken geçirdigi bir travma belki bir tecavüz , kendini bir gruba bağlı hissetme ihtiyacı duymaya sebeb olmus olabilir. bu birey olmanın eksiklerini, grup olarak gidermeye çalışan, asosyal ve bundan rahatsız olan ebevenylerin yanlış yönlendirmesi sonucu bir gruba dahil olan, dahil oldukları grubun hareketlerli kalb ile tasdik edip dogrulugunu yorumlamamış, üzerinde düşünmeye üşenmiş nietzsche’nin öngördüğü insan üstününün zıttı az gelişmiş yarı insan olmanın doğal sonucu. hayat sizin sandığınız kadar kolay olsaydı ben bunları size yazmak zorunda kalmazdım, siz bunları okuyunca bir şey anlayabilirdiniz, ümmet olmanın, millet olmanın, devlet olmanın; halk olabilmek yanında ne kadar basit kaldığını anladığınızda muhtemeldir ki ben burada olmayacağım.

bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol