pazar

orqn
tatil günüdür. ve bugünün beni rahatsız eden tarafı da tam olarak bu sanıyorum. çalışan insanların neredeyse 5 te 4 ü, okuyanların ve zaten yapacak hiç bir işi olmayanların tamamı tatil yapar bugün.

insan herkesin tatil yaptığı bir zaman aralığında tatilde olduğunu nasıl anlayabilirki? haftanın 6 günü sabah erken kalkıp uğraşman gereken şeylerin başında bulunmak için evden çıkıyorsun; ama aynı apartmanda senin hemen üst katında oturan komşun da aynı şekilde sabahın çok erken saatlerinde yola çıkıyor. sonra hafta bitiyor, pazar geliyor. sabah nispeten daha geç kalkıp kahvaltı yapıyorsun tek başına. sonra yine, haftanın diğer altı gününden daha geç bir saatte bu sefer tamamen keyfi bir nedenden ötürü evden çıkıyorsun ve onu görüyorsun; aynı apartmanda senin hemen üst katında oturan komşun da o sabah nispeten daha geç kalkmış, kahvaltısını daha geç yapmış ve lanet olsun ki tıpkı senin gibi haftanın diğer altı gününden daha geç bir saatte ve tamamen keyfi bir sebepten ötürü evden çıkıyor.

oldu mu şimdi? ne farkı kaldı senin pazar gününün. yine herkesle aynı şeyleri yapmıyor musun işte?

benzer bir durum senelik izin muhabbetinde de var. sanki yönetmelikte böyle bir madde varmış gibi herkes yazın, özellikle temmuz-ağustos aylarında kullanıyor bu izni. sonra tahminen 20 gün sonra yine hep beraber işlerinin başına dönüyorlar. bir farkı yok ki. 20 gün önce her şey nasılsa şimdi de öyle. sadece biraz daha bronz ve tuz kokulu. düzenli bir işte çalışsaydım kesinlikle sonbahar ya da kış aylarında kullanırdım senelik iznimi; ama şükür ki öyle bir işte çalışmıyorum.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol