oy vermek

mitili
bu konuya ben de bir özet-i hikayemsi anlatımla pandik atmak istiyorum (siz buna parmak basmak da diyebilirsiniz).

oy sistemi yararlı olduğu kadar zararlı bir sistemdir. entry giren insanların çoğu (siz buna yazar veya bilgiç de diyebilirsiniz) muhteşem oyu aldıklarında yazma şevkleri gelir. daha güzel ve daha çok yazarlar, daha cici olur sözlük.

ama aynı kişiler (entry giren insanların çoğu) berbat oyu aldıklarında moralleri bozulur, küserler. düşünceleri değişmeyeceği için "acaba böyle yazsam yine berbat verirler mi" diye düşünürler. işte zararı burada kendini gösteriyor. bu oy alıp verme işi bir zaman sonra bazı insanları (entry giren) oy için entry girer hale getiriyor. sonra da "sözlükte kalite düştü" gibisinden yakınmalar baş gösteriyor.

yani aslında söylemek istediğim, entryleri, oy alırsa ekime almazsam skime kadar anlayışıyla girmek gerektiğidir. tecrübe konuşuyor. benim de zamanında oy almak için entry girdiğim oldu, hatta günün en beğenilen entryleri seçeneği vardı istatistiklerde. günde bir entry girerdim sonra bütün gün o sayfayı yenilerdim. o zamanlar buralar hep dutluktu, entry puanı diye bir şey yoktu.

benim aklımı başıma getiren şey iki kez yediğim binlerce puanımı silen seri eksi oylardı. sizin başınıza gelmesin, siz şimdiden bilin bunları. bir tecrübe bir nasihat, kıl, tüy, vs.

parantezler sayesinde çok açıklayıcı bir entry oldu diye düşünüyorum. (acaba muhteşem alır mıyım lan)
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol