orhan pamuk

xerxes
aslında orhan pamuk ile ilgili söylenebilecek o kadar çok şey var ki, nasıl başlasam bilemiyorum...

orhan pamuk’un kara kitap isimli romanını okumaya çalışmış, fakat içindeki anlatım bozukluklarından ve saçmalık kokan bir kurgusundan dolayı romanını yarıda bırakan bir birey olarak ve aynı zamanda son dönemlerde yaptığı abuk subuk açıklamalarına ifrit olmuş bir birey olarak şunu rahatlıkla söyleyebilirim.

orhan pamuk aslında bir balondur. güdümlü medya, avrupa birliği ve amerika tarafından şişirilmiş bir balondur.

tipi bozuktur, ruhu bozuktur, düşünceleri bozuktur, fikirleri bozuktur. ne yazdığı romanlar bir şeye benzer, ne dile getirdiği düşünceleri bir şeye benzer. çünkü onun düşünce sisteminde bir temel yoktur. orhan pamuk, ruh hastası bir kişidir benim gözümde.

neden ruh hastasıdır? çünkü türkiye’yi ve türk insanını batılı gibi görerek, türk insanının belli başlı değerlerine hakaret ederek, dış güçlerin de gücünü arkasına alarak türk halkına en galiz, en aşağılayıcı küfürleri etmekte, hakaret etmektedir. orhan pamuk aydın değildir, asla olamaz.

bir günden bir güne avrupa birliğine karşı çıktığını, abd’ye, israil’e, ermenistan’a, almanya’ya karşı çıktığını görmedim. daha buna gücü yetmez, çünkü orhan pamuk güçlünün karşısında konuşamaz, başkaldıramaz. onun yaptığı şey faşizmdir, despotluklur, eline aldığı kırbaçla türk halkına saldırır ancak.

orhan pamuk’ta düşünce sistemi diye bir şey yoktur. tarih bilgisinden yoksundur. eğer kendisi "türkler şu kadar sayıda ermeni öldürdü" diyorsa, bunu kanıtlayacak bir eser yazmalıdır, en azından 300-500 sayfalık bir eser yazmalı, halkı ikna etmeli, şüpheye düşürmelidir. hiç katılmasak bile "yahu bu adam doğru söylüyor sanki" dedirtmelidir bizlere. ama bunu asla yapmamıştır, onun yaptığı şey hakaret etmektir, saçma sapan abuk subuk laflar ederek, bir ruh hastasının söyleyebileceği cümleler sarfederek bu halka kırbaçla saldırmaktadır.

orhan pamuk’un edebiyatla, sanatla uzaktan yakından hiç bir alakası yoktur. orhan pamuk ahlaksızlığın ne olduğunu bizlere göstermiştir. öyle olmasaydı bir kitabında ilk cinsel tecrübesini anlatabilecek kadar haysiyetsiz olur muydu?

orhan pamuk bir hırsızdır. kapkaçcılık yapmak, banka soymak, araba çalmak nasıl hırsızlıksa, başka bir eserden çalıp kendi eserinmiş gibi göstermek bir hırsızlıktır. hâlâ inanmayanlar varsa, alın yalçın küçük’ün "şebeke 1" kitabını, onun nasıl başka bir eserden çaldığını görün. orhan pamuk’un yaptığı sahtekarlık değilse nedir?

tekrar etmekte yarar var. orhan pamuk şişirilmiş bir balondur. kitapları 50 baskı yapmış diyorlar, isterse 1000 baskı yapsın ne farkeder? türk halkı orhan pamuk’un bir kitabını sevmiş midir acaba? "yahu adam ne kadar güzel yazmış, bu romanını okurken heyecan duydum, duygulandım, hayatıma bir şeyler kattı" diyeniniz var mı aranızda? bana onun kitabından güzel bir paragraf gösterin beraber okuyalım diyeceğim ama nasıl göstereceksiniz?

aydın olmak, halkı aydınlatan olmak demektir. aydın olmak, halka ışık tutan, halkın değerlerini her daim yüceltmek, halkına sahip çıkmak, daha kültürlü, daha açık fikirli olması için çaba göstermek demektir. aydın olmak, halkına hakaret etmek, dış güçler istiyor diye ruh hastası laflar edip halka hakaret etmek değildir. aydın olmak, zengin sofralarının zangoçu olmak demek değildir, halkla halk için beraber olmak demektir. orhan pamuk’un aydın olmakla uzaktan yakından hiçbir alakası yoktur. onun yaptığı ahlaksızlıktır, despotluktur, düşüncesizliktir...

türk milleti, sinesinde yetişmiş önemli kişilerin gerçek yüzlerini öğrenmekle yükümlüdür. işte orhan pamuk da bu tiplerden biridir. onun gerçek yüzünü bilmek, bilmeyenlere anlatmak ülkesine sahip çıkan her türk vatandaşının yapması gereken bir görevidir. bu ülkede orhan pamukların, ahmet altanların, mehmet altanların, mehmet barlasların, çetin altanların ertuğrul özköklerin, fehmi koruların, cengiz çandarların varlığına mutlak surette son vermek zorundadır. türk milleti böyle ruh hastası, ahlaksız, sahtekar, zengin sofralarının zangoçlarıyla hiç bir yere varamaz...

güdümlü medyanın şişirdiği balonlarla orhan pamuk bir yerlere gelmiştir. türk halkını orhan pamuklarla, sibel canlarla, hülya avşarlarla kandırdılar ve bu halkın 40 milyar dolarını soydular, hortumladılar. orhan pamuk’u bu medya "ne kadar avrupai yazar, ne kadar mükemmel kitapları var, işte ödül de alacak" diye diye pazarladılar, halkın beğenilerini zorladılar. orhan pamuk ve onu gibi karaktersizlerin yüzünden bu yoksul halkın ekmeğini, soğanını çaldılar. orhan pamuk ve onun gibi yüzlerce canlı türleri ve de onları pazarlayanlar bir gün mutlaka tarih önünde hesap verecektir...

ne yapmış orhan pamuk sorarım size? bir gün de bu halkı, bu toprakları yüceltmiş mi? bir gün de türk edebiyatında sağlam bir yer edinebilmilmiş mi? asla! varsın bu ahlaksızlıklarına daha da devam etsin. ama bu halkı aşağılamaya, hor görmeye asla gücü yetmecektir. bu ülkenin her karış toprağında mevlanaların, yunus emrelerin, hacı bektaş velilerin, kanuni sultan süleymanların, mustafa kemal atatürklerin izi vardır, emeği vardır, ışığı vardır. orhan pamuk’un kişisinin bu topraklara tükürmesine, bu halkı aşağılamasına asla izin verilmeyecektir...

biline...
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol