nirvana

priapus
amerikali muzik toplulugu. uyeleri: gitar ve vokalde kurt cobain, bas gitarda krist novoselic ve bateride dave grohl. 1988 yilinda cikardigi ilk albumle (bleach) sesini pek duyurmayan grup, 1991 yilinda cikardigi nevermind albumu ile muzik dunyasinda tam anlamiyla bir cigir acti. 4/4’luk ritm kaliplariyla, yalin fakat akilda yer tutan melodileriyle ve vurucu sozleriyle kendine ozgun bir tarz olusturan solist kurt cobain, ayni zamanda calkantili yasami ve uyusturucu bagimliligi ile de gundeme gelmistir. grunge adi verilen bu muzik tarzinda hizli bir tempo ve defalarca tekrarlanan nakarat bolumu en belirgin ozellikler olarak karsimiza cikar. grunge bu yonuyle punk muzigi de andirir fakat grunge ile punk akimlari temsil ettikleri kusaklar ile birbirlerinden ayrilir.

sahnedeki tavirlariyla da ses getiren grubun en iyi bilinen ozelliklerinden birisi de konser sonlarinda pahali gitarlari paramparca etmeleridir.

1993 yili nisan ayinda yuksek dozda uyusturucu alarak intihar eden kurt cobain, olumunun ardindan pek cok soru isareti birakmistir. cobain’in uyusturucu bagimliligi bir gercek olsa da, olumunun ardindan esi courtney love ’i da kusku ardinda birakan bazi komplo teorileri gundeme gelmistir. bunlardan en cok bilineni cobain’in kaninda bir insani oldurmeye yetecek dozdan cok daha yuksek miktarda eroin bulunmasidir.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol